KookJij

Yoghurtbroodjes

Een heerlijk yoghurtbroodjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 130 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: L'Exquisit
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Yoghurtbroodjes te bereiden

- Mix de bloem, suiker, zout en gist in een kom. Voeg de yoghurt, melk en boter toe en kneed (met een mixer met deeghaken) in ca. 3-8 min tot een soepel elastisch deeg.
- Bestrooi je werkblad met wat bloem, kiep het deeg hierop, vorm een bal. Bedek met een theedoek en laat ongeveer een uur rijzen tot het volume is verdubbeld.
- Verdeel het deeg in gelijke porties van ca. 50 gr (dit zijn kleine broodjes, je kan ze evt. ook wat groter maken) en maak er balletjes van. Leg ze op een bakplaat, bedek met een doek en laat 30-45 minuten rijzen.
- Bestrijk de broodjes met losgeklopt ei, snijd de bovenkant evt. in met een mes. Bestrooi evt. met suiker.
- Verwarm de oven voor op 180 graden, bak de broodjes ca. 15 minuten gaar.
Laat afkoelen op een rooster.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst