KookJij

Yoghurt met granola

Een heerlijk yoghurt met granola recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Koud
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Denemarken
Keuken: Europese
Bron: libelle-lekker.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Yoghurt met granola te bereiden

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Vermeng anderhalve kop havermout met een halve kop sesamzaad, een halve kop zonnebloempitten, een kop gehakte walnoten en 1 tl kaneel.
Vermeng 3 el notenolie met 5 el honing en roer dit door de granen tot alles goed vermengd is. Strooi uit over de bakplaat en zet 25 minuten in de oven (schep nu en dan om) of tot de granola knapperig is.
Haal uit de oven en schep er nog een halve kop gedroogde vruchten door (rozijnen, stukjes gedroogde abrikozen, vijgen...). Laat afkoelen.
Meng 250 g natuuryoghurt met 1 zakje vanillesuiker. Verdeel samen met de granola in laagjes over dessertcoupes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst