Klik op de foto om te vergroten.
Ik heb gewone winterwortels bereid want die moesten op. Ik heb ze in stukken van 6 a 7 cm gesneden en elk stuk in de lengte doormidden. Na het koken heb ik elke helft in 2 of 3 repen gesneden.Dat kun je op de foto zien.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Worteltjes in room
						PT15M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Worteltjes in room
Een heerlijk worteltjes in room recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Flavia Vasco de Sousa
								
																
									Bereidingstijd:
									 15 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Groenten
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											1
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Italie
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									De Zilveren Lepel
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Worteltjes in room te bereiden
 1. De schoongemaakte worteltjes (zie kookverhaal) in water met zout ong 8 a 10 minuten koken, afgieten en wat af laten koelen. (De zachtheid kun je zelf bepalen naar smaak) Snij ze dan in staafjes. (als je dezelfde pan gebruikt, deze even van binnen drogen)
2.Smelt de boter op laag vuur in de pan (niet bruinen).
3. Giet al roerend de room bij en de nootmuskaat en zout en peper naar smaak.
4. Breng het geheel aan de kook, voeg de worteltjes toe, en laat het geheel op zacht vuur een paar minuutjes pruttelen.
5. Voeg dan peterselie en bieslook toe en indien nodig nog wat zout, peper of nootmuskaat.
6. Goed roeren en op laag vuur nog 1 a 2 minuten zachtjes opwarmen.
Lekker met gebakken/gefrituurde vis.
 
										2.Smelt de boter op laag vuur in de pan (niet bruinen).
3. Giet al roerend de room bij en de nootmuskaat en zout en peper naar smaak.
4. Breng het geheel aan de kook, voeg de worteltjes toe, en laat het geheel op zacht vuur een paar minuutjes pruttelen.
5. Voeg dan peterselie en bieslook toe en indien nodig nog wat zout, peper of nootmuskaat.
6. Goed roeren en op laag vuur nog 1 a 2 minuten zachtjes opwarmen.
Lekker met gebakken/gefrituurde vis.
 
                    





 
					