KookJij

Witte chocoladevlaai met aardbeien

Een heerlijk witte chocoladevlaai met aardbeien recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Maria van Kooyk
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witte chocoladevlaai met aardbeien te bereiden

Het zanddeeg met het bakpapier uitrollen in de vlaaivorm en 20 min. blind bakken (met witte bonen, zodat het deeg niet bol gaat staan). Dan uit de oven halen (oven op 180-200°C) en laten afkoelen. In de tussentijd in een pan de crème fraîche langzaam warmen met de in stukjes gebroken reep witte chocolade en de suiker, goed blijven roeren. Als dat gesmolten is laten afkoelen.
Daarna het crème/witte chocolademengsel goed uitstrijken over de koude vlaai en hier bovenop de in tweeën gesneden aardbeien leggen met de bolle kant naar boven, de vlaai moet helemaal bedekt zijn. Voor het opdienen zeker een uur in de koelkast zetten

Mijn kookverhaal (Maria van Kooyk)

Dit is werkelijk verrukkelijk maar calorierijk !!!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

rangvi

rangvi zegt:
Hallo karola,
Ik heb een paar dagen geleden bij de grote supermarkt "leclerc" een nieuw soort kant en klaar zanddeeg gevonden, dikker als het normale zanddeeg dat ze ook verkopen, dit lijkt meer op de "echte" vlaaibodem zoals wij die kennen, ik ga het dus eens uitproberen, want zelf deeg maken met gist is zo'n gedoe ; als het lukt koop ik 10 van die nieuwe zanddeegrollen tegelijk en stop ze in de diepvries, want ik ben een echte smulpaap ! Hartelijke groetjes. Is het qua warmte nog een beetje uit te houden bij jullie ??
karola

karola zegt:
Hallo Rangvi,
ik woon in het Zuid-Westen van Frankrijk.
Ik kom niet uit Limburg.
Ik wil je best het recept van de vlaai sturen, maar ik heb dan jouw E-mail adres nodig.
Groeten
Karola
rangvi

rangvi zegt:
Hallo karola,
Wat leuk : "twee geëmigreerden", ik woon al 32 jaar in Frankrijk, het eerste jaar in Parijs en al 31 jaar in Bretagne, in Brest om precies te zijn aan de oceaan. Wat zullie jullie het heet hebben in het zuid westen !! Stuur mij jouw recept eens door van de Limburgse vlaai als je wil. Nog een vraagje : kom jij ook uit Limburg net als ik ? Ik kom uit Maastricht. Groetjes uit een warm Brest ! :)
karola

karola zegt:
Bonjour Rangvi,
Wat leuk, ik woon ook in Frankrijk. Ik heb het echte Limburgse vlaairecept. Dat is inderdaad veel werk.
Het mislukt nooit bij mij.
In Frankrijk eten ze geen vlaai, maar Tartes. Meestal tarte de pommes.
Ik woon in het Zuid-Westen van Frankrijk in de Lot et Garonne.
Groeten
karola
rangvi

rangvi zegt:
Hallo Djerney,
je vindt ze in de supermarkt in het koelvak ; blind bakken is het deeg bakken in de vorm ZONDER VULLING. Je prikt hier en daar wat gaatjes in het deeg met een vork en daarover heen vetvrij papier en daaroverheen droge witte bonen, zodoende krijg je geen "bulten" in het deeg door het gewicht van die bonen ! Daarna haal je de bonen eraf, wanneer afgekoeld, en doet de crème/witte chocolade vulling op het gebakken deeg en daarna de aarbeien. Probeer maar, je zal zien : het is heel gemakkelijk ! Groetjes : Maria :)
rangvi

rangvi zegt:
Hallo Karola,
Klopt : een echte vlaai maak je inderdaad met gistdeeg, als rasechte Limburgse weet ik dat ! Wij eten daar vlaaien bij de vleet. Ik woon echter in Frankrijk en vind het zo'n gedoe om die gistdeeg zelf te maken, heb het al eens geprobeerd maar was mislukt, dus heb ik een kant en klare rol zanddeeg in cellofaanverpakking in de supermarkt gekocht; of misschien de volgende keer maak ik toch zelf het deeg maar ipv verse gist in lauwe melk op te lossen doe ik zelfrijzend bakmeel. Trouwens in Frankrijk eten ze altijd vlaai van ongegist deeg, dus zo plat als een cent ! :)
karola

karola zegt:
een vlaai maak je met gistdeeg
djerney

djerney zegt:
Hoi

Wat klinkt dat lekker het recept.
Heb alleen een vraag.waar haalt u zo'n kan en klare rol zanddeeg? En wat bedoeld u met blind bakken met witte bonen?

alvast bedankt
djerney