KookJij

Witlofstampot met appel en walnoten

Een heerlijk witlofstampot met appel en walnoten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Boodschappen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witlofstampot met appel en walnoten te bereiden

Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 minuten gaar. Verwijder de stronkjes uit de struikjes witlof en snijd de groenten in smalle reepjes. Schil de appels, rasp ze grof of snijd ze in kleine stukjes. Besprenkel ze met citroensap. Hak de walnoten grof. Maak van de gare aardappelen puree met melk, peper, zout, nootmuskaat en tijm. Meng de witlofreepjes met de appel en noten erdoor. Warm alles goed door.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Sandra

Sandra zegt:
We gaan het nu voor de 2e keer maken. Vorige keer heeft het erg goed gesmaakt!:)
Corien

Corien zegt:
Ik heb de aardappels opstaan en zal zo het gerecht bereiden.