KookJij

Wafeltjes met citroensorbetijs en mascarpone

Een heerlijk wafeltjes met citroensorbetijs en mascarpone recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Wafeltjes met citroensorbetijs en mascarpone te bereiden

Oven voorverwarmen op 200 °C. In grote kom boter en poedersuiker met mixer tot gladde massa kloppen. Eiwit losroeren en al mixend erdoor roeren. Op het laatst bloem erboven zeven en voorzichtig door botermengsel scheppen. Bakplaat met bakpapier bekleden en van helft van beslag 6 kleine hoopjes op afstand van elkaar over plaat verdelen. Beslag met bolle kant van lepel uitstrijken tot wafeltjes van ca. 10 cm doorsnede. Wafeltjes in midden van oven in ca. 5-7 min. gaarbakken, tot randjes goudbruin kleuren. Wafeltjes voorzichtig van bakplaat nemen en op rooster laten afkoelen. Rest van beslag op zelfde wijze verwerken (beslag is voldoende voor ca. 12 wafeltjes). Mascarpone met yoghurt en 1 zakje vanillesuiker omscheppen. Aardbeien met rest van vanillesuiker bestrooien.
Bereiden
Helft van wafeltjes over zes dessertborden verdelen. Op elk koekje 2 kleine bolletjes sorbetijs met enkele aardbeien scheppen en met rest van koekjes afdekken. Op elke wafel 1 lepel mascarponeyoghurt scheppen en met munt garneren. Rest van aardbeien ernaast serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

addie

addie zegt:
Kunnen deze wafeltjes ook met een electrische oubliepan worden gebakken?
B.v.d.Addie.