Recept
« Terug naar recepten
					
						Verrukkelijk Indiaas Gehaktpannetje
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Verrukkelijk Indiaas Gehaktpannetje
Alles uit één pannetje. Goed voor te bereiden als je weinig tijd hebt en toch
slank en gezond wilt eten. De smaakmaker in dit gerecht zijn de kruiden. Ik
heb garam masala ervoor in de plaats gebruikt. Ook een ideaal vakantie
gerecht. Weinig afwas en dat scheelt ook weer. Aangezien ik nog 8
champignons van gisteren van een ander gerecht over had, heb ik die er nog aan toegevoegd.
            
            
					
									Recept van:
									Lidy Berkx
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Vlees
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									India
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Verrukkelijk Indiaas Gehaktpannetje te bereiden
- Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
 - Breng water aan de kook en los er een half groente bouillonblokje met minder zout in op.
 - Kook de aardappelblokjes beetgaar.
 - Meng alle kruiden heel goed door het gehakt .( of de garam masala) Verhit wat olie in een pan en bak het gehakt bruin, gaar en rul.
 - Haal het gehakt uit de pan en zet opzij.
 - Fruit de gesnipperde ui en de gesnipperde knoflook zachtjes in het overgebleven vet.
 - Zet de warmtebron hoger en voeg de krieltjes ( aardappelblokjes) toe en eventueel wat peper en zout naar smaak en bak 5 minuten.
 - Voeg 150 ml water en de gezeefde tomaten toe en laat 15 minuten zonder deksel zachtjes pruttelen.
 - Voeg de tuinerwtjes, het gehakt en de helft van de gesnipperde peterselie toe. Warm alles goed door. Proef en breng het gerecht zo nodig nog wat meer op smaak met garam masala. Verdeel het gerecht over 2 voorverwarmde borden en garneer met de rest van de peterselie.
 
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Snel, gemakkelijk, lekker en alles uit slechts één pan.
									
                    