KookJij
Lees meer Lees minder

Schorseneer

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Reset filter

Geavanceerd filter

Subcategorie
Filters worden geladen

Schorseneer recepten

    1. Eenvoudige gehaktballetjes met een overheerlijk vergeten groenten Ingredienten: 500 gr schorseneren, 4 aardappelen, 400 gr kalfs gehakt, chapelure, 1 eike vers van de pers, muskaatnoot, peper, zout, 1 koffielepel mosterd, 150 ml melk, klontje goede boter, een soeplepel bloem, 1 uitgeperste citroen m...
    2. Ingredienten: 500 gram schorseneren, 20 gram boter voor in het kookvocht, 20 gram boter en 20 gram bloem voor de beurre manié, 1/4 liter van het kookvocht van de schorseneren (zonder de boter), geraspte nootmuskaat naar smaak, snuf zo...
    3. Een vergeten groenten toch super lekker. Ingredienten: 10 tal schorseneren, peper, zout, muskaatnoot, verse rozemarijn, 200 gr camembert, 1 soeplepel vloeibare boter, 1 1/2 soeplepel bloem, 150 ml melk, 1 citroen uitgeperst, 2 varkensoesters, extra boter, 4 aardappelen

    4. Een heerlijke vergeten groente eens anders klaargemaakt. Ingredienten: 300 gr schorseneren, 1 tomaat, 30 gr rucola, peper, zout, muskaatnoot, boter
    5. Ingredienten: 500 gram schorseneren, 200 gram gesneden achterham, 150 gram geraspte belegen kaas, beetje azijn, boter of olie om schaal in te vetten, 500 milliliter water, melk of bouillon, 40 gram boter, 40 gram bloem, peterselie
    6. Ingredienten: 500 g schorseneren, 1 citroen, het sap ervan, Dressing:, 1 rode sjalot, fijngesneden, 1 citroen, het sap ervan, olijfolie, zout, zwarte peper uit de molen, Garnering:, 1 schorseneer, in slierten gesneden en gefrituurd, 6...
    7. Ingredienten: 750 gram verse schorseneren, 2 el droge, witte wijn, 2 eieren, 100 gram bloem, 30 gram geraspte Parmezaanse kaas, een halve citroen, extra: 50 ml koud water voor het bloemmengsel, zout, olie om te frituren
    8. Bij het schillen van de langwerpige, donkere wortels komt namelijk een kleverig melksap vrij. Dit feit heeft de groente de bijnaam "keukenmeidenverdri... Ingredienten: 10 tal schorseneren, peper, zout, muskaatnoot, verse rozemarijn, 200 gr camembert, 1 soeplepel vloeibare boter, 1 1/2 soeplepel bloem, 150 ml melk, 1 citroen uitgeperst

    9. Schorseneren wordt toegepast als groente die voor de Tweede Wereldoorlog vrij algemeen gegeten werd maar na de oorlog in diskrediet is geraakt, mogelijk do... Ingredienten: 500 gr schorseneren, 1 citroen, klontje goede boter, 1 soeplepel bloem, 200 ml melk, kurkuma, een snuifje currypoeder, peper, zout, muskaatnoot
    10. Ingredienten: 500 g schorseneren, 1 l melk, 1 citrroen, het sap ervan, ijswater, boter, zout, zwarte peper uit de molen, 0.25 l bouillon ( vis-, kalfs-, kippen- of groentebouillon, naar keuze), 4 eieren, gepocheerd, 0.25 bos platte pe...
    11. Ingredienten: schorseneren, citroen, zout/peper
    12. Ingredienten: 1,5 kg schorseneren, azijn, 1 kg vastkokende aardappelen, peper, zout, nootmuskaat, tijm, laurier, 80 g gorgonzola, boter, 250 ml room, eventueel melk
    13. Ingredienten: 1 citroen,het sap van, 1 kilogram schorseneren--->doe rubberen handschoenen aan en borstel de schorseneren schoon onder lopend water., Daarna met een dunschiller schillen,in stukken van een bepaalde lengte snijden (bv 8c...

Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Zoetzure komkommersalade met een Aziatisch Tintje.
    Zoetzure komkommersalade met een Aziatisch Tintje. Categorie Salades
    Een komkommersalade maak ik altijd op het gevoel. Zo ook met deze salade en om het hier neer te zetten was wel even denken hoeveel ik van een en ander heb t.... De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  2. Ikan Ritja
    Ikan Ritja Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Ikan ritja staat voor vis in tomatensaus. Heel erg smaakvol, zo klaar en toepasbaar op diverse soorten witvis en zelfs met verse makreel. Ik serveer dit ge.... De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  3. Licht pittig , kruidig stoofje van kip in kokosmelk
    Licht pittig , kruidig stoofje van kip in kokosmelk Categorie Stoofschotels
    Dit kruidig kipstoofje is in vergelijking met stoofvlees van rundvlees verbluffend snel klaar en het smaakt verrukkelijk. Rode ui, knoflook, sambal badjak, t.... De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  4. Romige Thaise viscurry met prei & paprika
    Romige Thaise viscurry met prei & paprika Categorie Wokken
    Het idee voor dit heerlijke gerecht kwam ik tegen in de nieuwsbrief van VISRECEPTEN. Ideaal wanneer je weinig tijd hebt, want in minder dan een half uur st.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  5. Geroerbakte grote garnalen met peultjes en broccoli
    Geroerbakte grote garnalen met peultjes en broccoli Categorie Wokken
    Zo gauw de zon weer tevoorschijn komt wil ik meteen weer wat lichtere kost op tafel. Ik kwam dit recept tegen en kreeg daar meteen zo'n ontzettende trek in.... De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  6. Italiaans broodje gezond
    Italiaans broodje gezond Categorie Gerecht
    Deze Italiaanse variant van het gewone broodje gezond is werkelijk zalig. Je kunt het zo lekker maken als je zelf wilt met een goede kwaliteit buffelmozzar.... De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  7. Tzatziki met verse munt
    Tzatziki met verse munt Categorie Overig, Koud
    Na een aantal pogingen heb ik nu eindelijk een simpel maar o zo lekker recept voor Griekse tzatziki gemaakt. Weinig ingrediënten maar wel veel smaak..... De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  8. Tomatensoep met prei en basilicum (Het vinkje)
    Tomatensoep met prei en basilicum (Het vinkje) Categorie met Groente
    Fijn dat lekker ook zo gezond kan zijn. Houd je van soep als voorgerecht, maar wil je wel een gezondere variant? Probeer in dat geval eens deze tomatensoe.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 5 personen.
  9. Enchiladas met gehakt vulling
    Enchiladas met gehakt vulling Categorie Ovenschotels
    Niet alleen met kip maar ook met gehakt kun je hele lekkere enchiladas maken. Voor wat betreft de groenten heb ik een paprikastoplicht, champignons en uien.... De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  10. Hartige taart met champignons, paprika en spekjes
    Hartige taart met champignons, paprika en spekjes Categorie Overig, Taarten
    Aan het einde van de week maak ik vaak een hartige taart met wat ik nog in huis heb. Het heeft 2 voordelen; je hoeft niets weg te gooien en je hoeft ook g.... De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.