-
Schorseneren met een botersausje
Categorie: Groenten, Schorseneer
40 min
Ingredienten: 500 gram schorseneren, 20 gram boter voor in het kookvocht, 20 gram boter en 20 gram bloem voor de beurre manié, 1/4 liter van het kookvocht van de schorseneren (zonder de boter), geraspte nootmuskaat naar smaak, snuf zo...
-
Gratin van schorseneren met gorgonzola
Categorie: Groenten, Schorseneer
90 min
Ingredienten: 1,5 kg schorseneren, azijn, 1 kg vastkokende aardappelen, peper, zout, nootmuskaat, tijm, laurier, 80 g gorgonzola, boter, 250 ml room, eventueel melk
-
Gefrituurde schorseneren
Categorie: Schorseneer, Warm
10 min
Ingredienten: schorseneren, citroen, zout/peper
-
Dagschotel: schorseneren met natuuraardappelen vergezeld van een varkensoester met camembert
Categorie: Dagschotel, Schorseneer
40 min
Een vergeten groenten toch super lekker.
Ingredienten: 10 tal schorseneren, peper, zout, muskaatnoot, verse rozemarijn, 200 gr camembert, 1 soeplepel vloeibare boter, 1 1/2 soeplepel bloem, 150 ml melk, 1 citroen uitgeperst, 2 varkensoesters, extra boter, 4 aardappelen
-
Dagschotel: schorseneren in een melksausje met gehaktballetjes en aardappelen
Categorie: Dagschotel, Schorseneer
40 min
Eenvoudige gehaktballetjes met een overheerlijk vergeten groenten
Ingredienten: 500 gr schorseneren, 4 aardappelen, 400 gr kalfs gehakt, chapelure, 1 eike vers van de pers, muskaatnoot, peper, zout, 1 koffielepel mosterd, 150 ml melk, klontje goede boter, een soeplepel bloem, 1 uitgeperste citroen m...
-
Geglaceerde schorseneren met een gepocheerd ei
Categorie: Schorseneer, Groenten
50 min
Ingredienten: 500 g schorseneren, 1 l melk, 1 citrroen, het sap ervan, ijswater, boter, zout, zwarte peper uit de molen, 0.25 l bouillon ( vis-, kalfs-, kippen- of groentebouillon, naar keuze), 4 eieren, gepocheerd, 0.25 bos platte pe...
-
Salade van schorseneren
Categorie: Schorseneer, Salades
30 min
Ingredienten: 500 g schorseneren, 1 citroen, het sap ervan, Dressing:, 1 rode sjalot, fijngesneden, 1 citroen, het sap ervan, olijfolie, zout, zwarte peper uit de molen, Garnering:, 1 schorseneer, in slierten gesneden en gefrituurd, 6...
-
Schorsenerenrolletjes van ham met kaassaus
Categorie: Ovenschotels, Schorseneer
45 min
Ingredienten: 500 gram schorseneren, 200 gram gesneden achterham, 150 gram geraspte belegen kaas, beetje azijn, boter of olie om schaal in te vetten, 500 milliliter water, melk of bouillon, 40 gram boter, 40 gram bloem, peterselie
-
Groenten: schorseneren met een camembert-sausje en rozemarijn
Categorie: Groenten, Schorseneer
30 min
Bij het schillen van de langwerpige, donkere wortels komt namelijk een kleverig melksap vrij. Dit feit heeft de groente de bijnaam "keukenmeidenverdri...
Ingredienten: 10 tal schorseneren, peper, zout, muskaatnoot, verse rozemarijn, 200 gr camembert, 1 soeplepel vloeibare boter, 1 1/2 soeplepel bloem, 150 ml melk, 1 citroen uitgeperst
-
Groenten : vergeten groenten voor de herfst
Categorie: Groenten, Schorseneer
20 min
Schorseneren wordt toegepast als groente die voor de Tweede Wereldoorlog vrij algemeen gegeten werd maar na de oorlog in diskrediet is geraakt, mogelijk do...
Ingredienten: 500 gr schorseneren, 1 citroen, klontje goede boter, 1 soeplepel bloem, 200 ml melk, kurkuma, een snuifje currypoeder, peper, zout, muskaatnoot
-
Schorseneren in een deegjasje (gefrituurd)
Categorie: Groenten, Schorseneer
45 min
Ingredienten: 750 gram verse schorseneren, 2 el droge, witte wijn, 2 eieren, 100 gram bloem, 30 gram geraspte Parmezaanse kaas, een halve citroen, extra: 50 ml koud water voor het bloemmengsel, zout, olie om te frituren
-
Groenten: schorseneren opgebakken met tomaat en rucola
Categorie: Groenten, Overig, Schorseneer
20 min
Een heerlijke vergeten groente eens anders klaargemaakt.
Ingredienten: 300 gr schorseneren, 1 tomaat, 30 gr rucola, peper, zout, muskaatnoot, boter
-
Schorseneren in Kalfsfricandeau
Categorie: Warm, Schorseneer
45 min
Ingredienten: 1 citroen,het sap van, 1 kilogram schorseneren--->doe rubberen handschoenen aan en borstel de schorseneren schoon onder lopend water., Daarna met een dunschiller schillen,in stukken van een bepaalde lengte snijden (bv 8c...
Recept: Zwarte kip (zwart-zuur van kip)
Recept: Champignonsoep
Recept: Pizza Schwarzwälder
Recept: Pizza Schwarzwälder
Recept: Kniepertjes- Knijpertjes
Recept: Kniepertjes- Knijpertjes
Recept: Tajine met parelcouscous voor baby’s
Recept: Kerriesoep met appel en bieslook
Recept: Kerriesoep met appel en bieslook
Recept: Tajine met parelcouscous voor baby’s
Recept: Gevuld Turks brood
Blog: Drie heerlijke recepten met Aubergine
Recept: Witte chocolademousse
Recept: Witte chocolademousse
Recept: Kerriesoep met appel en bieslook