KookJij
Lees meer Lees minder

Schorseneer

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Reset filter

Geavanceerd filter

Subcategorie
Filters worden geladen

Schorseneer recepten

    1. Ingredienten: schorseneren, citroen, zout/peper
    2. Ingredienten: 500 g schorseneren, 1 citroen, het sap ervan, Dressing:, 1 rode sjalot, fijngesneden, 1 citroen, het sap ervan, olijfolie, zout, zwarte peper uit de molen, Garnering:, 1 schorseneer, in slierten gesneden en gefrituurd, 6...
    3. Ingredienten: 500 gram schorseneren, 20 gram boter voor in het kookvocht, 20 gram boter en 20 gram bloem voor de beurre manié, 1/4 liter van het kookvocht van de schorseneren (zonder de boter), geraspte nootmuskaat naar smaak, snuf zo...

    4. Ingredienten: 500 g schorseneren, 1 l melk, 1 citrroen, het sap ervan, ijswater, boter, zout, zwarte peper uit de molen, 0.25 l bouillon ( vis-, kalfs-, kippen- of groentebouillon, naar keuze), 4 eieren, gepocheerd, 0.25 bos platte pe...
    5. Een heerlijke vergeten groente eens anders klaargemaakt. Ingredienten: 300 gr schorseneren, 1 tomaat, 30 gr rucola, peper, zout, muskaatnoot, boter
    6. Ingredienten: 500 gram schorseneren, 200 gram gesneden achterham, 150 gram geraspte belegen kaas, beetje azijn, boter of olie om schaal in te vetten, 500 milliliter water, melk of bouillon, 40 gram boter, 40 gram bloem, peterselie
    7. Ingredienten: 1,5 kg schorseneren, azijn, 1 kg vastkokende aardappelen, peper, zout, nootmuskaat, tijm, laurier, 80 g gorgonzola, boter, 250 ml room, eventueel melk
    8. Bij het schillen van de langwerpige, donkere wortels komt namelijk een kleverig melksap vrij. Dit feit heeft de groente de bijnaam "keukenmeidenverdri... Ingredienten: 10 tal schorseneren, peper, zout, muskaatnoot, verse rozemarijn, 200 gr camembert, 1 soeplepel vloeibare boter, 1 1/2 soeplepel bloem, 150 ml melk, 1 citroen uitgeperst

    9. Een vergeten groenten toch super lekker. Ingredienten: 10 tal schorseneren, peper, zout, muskaatnoot, verse rozemarijn, 200 gr camembert, 1 soeplepel vloeibare boter, 1 1/2 soeplepel bloem, 150 ml melk, 1 citroen uitgeperst, 2 varkensoesters, extra boter, 4 aardappelen
    10. Eenvoudige gehaktballetjes met een overheerlijk vergeten groenten Ingredienten: 500 gr schorseneren, 4 aardappelen, 400 gr kalfs gehakt, chapelure, 1 eike vers van de pers, muskaatnoot, peper, zout, 1 koffielepel mosterd, 150 ml melk, klontje goede boter, een soeplepel bloem, 1 uitgeperste citroen m...
    11. Ingredienten: 1 citroen,het sap van, 1 kilogram schorseneren--->doe rubberen handschoenen aan en borstel de schorseneren schoon onder lopend water., Daarna met een dunschiller schillen,in stukken van een bepaalde lengte snijden (bv 8c...
    12. Schorseneren wordt toegepast als groente die voor de Tweede Wereldoorlog vrij algemeen gegeten werd maar na de oorlog in diskrediet is geraakt, mogelijk do... Ingredienten: 500 gr schorseneren, 1 citroen, klontje goede boter, 1 soeplepel bloem, 200 ml melk, kurkuma, een snuifje currypoeder, peper, zout, muskaatnoot
    13. Ingredienten: 750 gram verse schorseneren, 2 el droge, witte wijn, 2 eieren, 100 gram bloem, 30 gram geraspte Parmezaanse kaas, een halve citroen, extra: 50 ml koud water voor het bloemmengsel, zout, olie om te frituren

Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Broodje bal met pittige saus
    Broodje bal met pittige saus Categorie Warm
    Dit broodje eten we weleens in de stad, dus heb ik het op mijn manier gemaakt. Ingredienten: 250 gram h.o.h gehakt + 1 eierdooier, 1 kl.eetl. paprikapoeder pikant , 1 kl.eetl. worchestersaus, 1 kleine ui gesnipperd, 1 theel. sambal, zwarte peper uit de molen , paneermeel, 250 gram champignons, 3 grote uien, 1 te
  2. Kabeljauw in de braadzak
    Kabeljauw in de braadzak Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Weer eens wat anders dan kip in de braadzak. Ingredienten: 300 gram kabeljauwfilet of een andere witvis, ½ rode,½ gele,½ oranje paprika , 100 gram champignons, 2 sjalotjes , 1 teentje knoflook, 150 gram sperziebonen in stukjes van1½ cm., ½ blikje tomatenblokjes, 1 eetlepel papr
  3. Macaroni, gegratineerd
    Macaroni, gegratineerd Categorie Pasta's
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) met een eigen draai eraan want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 200 gr. Macaroni, 500 gr. Half om half gehakt, gekruid, 250 gr. Schouderham, blokjes, 1 zak Italiaanse groente, 1 zakje Jong belegen kaas, geraspt, 2 theel. Gehakte knoflook, 1 zakje Macaronimix, 1,5 dl. Water
  4. Thaise roerbakmie
    Thaise roerbakmie Categorie Wokken
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Basis voor roerbakmie (Honig), 250 gr. Kastanje champignons, 250 gr. Fijne prei, 150 gr. Roerbakmie (Honig), 500 gr. Rundergehakt, 100 gr. Shiitake, 2 Spaanse pepers, 1 Ui, 1 eetl. Wokolie
  5. Vermicellisoep met ei
    Vermicellisoep met ei Categorie Maaltijdsoepen
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Basis voor vermicellisoep (Honig), 250 gr. Verse soepballetjes, 125 gr. Wortel, 3 Lente-uitjes, 2 Eieren, Peterselie
  6. Tagliatelle met broccoli-kip saus
    Tagliatelle met broccoli-kip saus Categorie Pasta's
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje, zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 zakje Romige tagliatellesaus (Knorr), 500 gr. Kalkoenfilet, 250 gr. Tagliatelle, ei, 500 gr. Broccoli, 125 gr. Cherrytomaatjes, 2 eetl. Margarine, vloeibaar, 250 ml. Water
  7. Kippendijen in pittige saus
    Kippendijen in pittige saus Categorie Gevogelte
    Kippendij is net iets malser dan filet. Ingredienten: 4 kippendijen, 1 gele paprika, 125 gram champignons, 1 ui, 1 teentje knoflook, ½ rood pepertje fijn gesneden zonder zaadjes of als je pittiger wilt helemaal erin, 1 flinke kneep tomatenpuree of 1 kl. blikje, 1 blikje tom
  8. Klapper Kip
    Klapper Kip Categorie Vlees
    Een eenvoudig gerechtje van kip met santen op Indonesische wijze gekruid. Ingredienten: 600 gram kippedijen zonder vel en bot in kleine stukken gesneden, 3 eetlepels kokosolie + 1 theelepel sesamolie + 1 eetlepel rijstolie voor de boemboe, 2 grote uien snipperen, 4 teentjes knoflook snipperen, 5 kemirinootj
  9. Hollands pannetje, jachtschotel
    Hollands pannetje, jachtschotel Categorie Vlees
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Hollands pannetje jachtschotel (Maggi), 500 gr. Sperziebonen , 500 gr. Varkenshamlap, 300 gr. Spekreepjes, gerookte, 2 Uien, 2 eetl. Olijfolie, 4 dl. koud water
  10. Balletjes gehakt in tomatensaus maar dan net iets anders!!
    Balletjes gehakt in tomatensaus maar dan net iets anders!! Categorie Pasta's
    Weer wat gemaakt met wat ik in huis had en ook nog lekker geworden. Ingredienten: 300 gram rundergehakt(mag natuurlijk alle soorten gehakt zijn), Zwarte peper uit de molen, heel veel verse geraspte nootmuskaat, ½ citroen waarvan de schil geraspt of een scheutje citroenextract, ½ ei, 100 gram mozzarell