KookJij
Lees meer Lees minder

Schorseneer

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Reset filter

Geavanceerd filter

Subcategorie
Filters worden geladen

Schorseneer recepten

    1. Ingredienten: 500 gram schorseneren, 20 gram boter voor in het kookvocht, 20 gram boter en 20 gram bloem voor de beurre manié, 1/4 liter van het kookvocht van de schorseneren (zonder de boter), geraspte nootmuskaat naar smaak, snuf zo...
    2. Ingredienten: 1,5 kg schorseneren, azijn, 1 kg vastkokende aardappelen, peper, zout, nootmuskaat, tijm, laurier, 80 g gorgonzola, boter, 250 ml room, eventueel melk
    3. Ingredienten: schorseneren, citroen, zout/peper

    4. Een vergeten groenten toch super lekker. Ingredienten: 10 tal schorseneren, peper, zout, muskaatnoot, verse rozemarijn, 200 gr camembert, 1 soeplepel vloeibare boter, 1 1/2 soeplepel bloem, 150 ml melk, 1 citroen uitgeperst, 2 varkensoesters, extra boter, 4 aardappelen
    5. Eenvoudige gehaktballetjes met een overheerlijk vergeten groenten Ingredienten: 500 gr schorseneren, 4 aardappelen, 400 gr kalfs gehakt, chapelure, 1 eike vers van de pers, muskaatnoot, peper, zout, 1 koffielepel mosterd, 150 ml melk, klontje goede boter, een soeplepel bloem, 1 uitgeperste citroen m...
    6. Ingredienten: 500 g schorseneren, 1 l melk, 1 citrroen, het sap ervan, ijswater, boter, zout, zwarte peper uit de molen, 0.25 l bouillon ( vis-, kalfs-, kippen- of groentebouillon, naar keuze), 4 eieren, gepocheerd, 0.25 bos platte pe...
    7. Ingredienten: 500 g schorseneren, 1 citroen, het sap ervan, Dressing:, 1 rode sjalot, fijngesneden, 1 citroen, het sap ervan, olijfolie, zout, zwarte peper uit de molen, Garnering:, 1 schorseneer, in slierten gesneden en gefrituurd, 6...
    8. Ingredienten: 500 gram schorseneren, 200 gram gesneden achterham, 150 gram geraspte belegen kaas, beetje azijn, boter of olie om schaal in te vetten, 500 milliliter water, melk of bouillon, 40 gram boter, 40 gram bloem, peterselie

    9. Bij het schillen van de langwerpige, donkere wortels komt namelijk een kleverig melksap vrij. Dit feit heeft de groente de bijnaam "keukenmeidenverdri... Ingredienten: 10 tal schorseneren, peper, zout, muskaatnoot, verse rozemarijn, 200 gr camembert, 1 soeplepel vloeibare boter, 1 1/2 soeplepel bloem, 150 ml melk, 1 citroen uitgeperst
    10. Schorseneren wordt toegepast als groente die voor de Tweede Wereldoorlog vrij algemeen gegeten werd maar na de oorlog in diskrediet is geraakt, mogelijk do... Ingredienten: 500 gr schorseneren, 1 citroen, klontje goede boter, 1 soeplepel bloem, 200 ml melk, kurkuma, een snuifje currypoeder, peper, zout, muskaatnoot
    11. Ingredienten: 750 gram verse schorseneren, 2 el droge, witte wijn, 2 eieren, 100 gram bloem, 30 gram geraspte Parmezaanse kaas, een halve citroen, extra: 50 ml koud water voor het bloemmengsel, zout, olie om te frituren
    12. Een heerlijke vergeten groente eens anders klaargemaakt. Ingredienten: 300 gr schorseneren, 1 tomaat, 30 gr rucola, peper, zout, muskaatnoot, boter
    13. Ingredienten: 1 citroen,het sap van, 1 kilogram schorseneren--->doe rubberen handschoenen aan en borstel de schorseneren schoon onder lopend water., Daarna met een dunschiller schillen,in stukken van een bepaalde lengte snijden (bv 8c...

Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Makkelijke Tomatensoep
    Makkelijke Tomatensoep Categorie Ontbijt & Lunch, Warm, met Groente
    Dit is een vrij basic tomatensoep, maar wel erg smakelijk en makkelijk om te maken. Ook lekker om als lunch te serveren.. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 3 personen.
  2. Bospaddenstoelenragout
    Bospaddenstoelenragout Categorie Warm, Warm
    Een eenvoudig recept voor bospaddenstoelenragout, vul het pasteibakje, garneer met bieslook en het dakje en je hebt snel een heerlijk hapje of voorafje op.... De bereidingstijd in cira 25 minuten en is voor ongeveer 6 personen.
  3. Snelle bospaddenstoelensoep
    Snelle bospaddenstoelensoep Categorie met Groente, Warm
    Een makkelijk en snel te bereiden soep. Naast de paddenstoelenmelange heb je nog maar een paar basis ingrediënten nodig.. De bereidingstijd in cira 20 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  4. Dagschotel: gevulde paprika op een bedje van rijst
    Dagschotel: gevulde paprika op een bedje van rijst Categorie Dagschotel
    Wintersgerechtje . Het afkomstig uit de Belgische keuken met een bereidingstijd van +/- 60 minuten en het is voor zo'n 3 personen.
  5. Tajine met parelcouscous voor baby’s
    Tajine met parelcouscous voor baby’s Categorie Babyhapjes
    Een tajine gerecht voor je kleintje met diverse groente, stoofvlees en parelcouscous een gezond recept met veel verschillende groente.. De bereidingstijd in cira 135 minuten en is voor ongeveer 3 personen.
  6. Courgette risotto voor baby's
    Courgette risotto voor baby's Categorie Babyhapjes
    Vrolijke risotto voor de kleintjes, dit recept is met courgette en verse kruiden. De wortel geeft een vrolijke twist aan het babyhapje.. Het afkomstig uit de Europese keuken met een bereidingstijd van +/- 30 minuten en het is voor zo'n 3 personen.
  7. Tajine: kippenbouten en zijn garnituren
    Tajine: kippenbouten en zijn garnituren Categorie Tajine
    Heerlijk gerecht voor de wintermaanden. Zeer goed en erg lekker. Het is geschikt voor 2 personen en de bereidingstijd is circa 140 minuten. Het afkomstig uit Belgie, uit de Belgische keuken.
  8. Quiche met gerookte zalm, geitenkaas en verrassingen
    Quiche met gerookte zalm, geitenkaas en verrassingen Categorie Overig
    Zeker het proberen waard!. Het afkomstig uit de Belgische keuken met een bereidingstijd van +/- 40 minuten en het is voor zo'n 3 personen.
  9. Cannelloni
    Cannelloni Categorie Pasta's
    Cannelloni gevuld met gekruid gehakt, in tomatensaus en afgedekt met bechamelsaus met kaas . De bereidingstijd in cira 60 minuten en is voor ongeveer 2 personen.
  10. Brabants roggebrood
    Brabants roggebrood Categorie Bakken
    Dit is een echt Brabants recept van roggebrood lekker met kaas of gerookte ham en bij de balkenbrij. De bereidingstijd in cira 90 minuten en is voor ongeveer 8 personen.