Bij het proeven van mijn vegetarische goulash kwam ik tot de ontdekking dat die wel heel lekker smaakte.
Lekker met gekookte aardappelen, pasta, spätzle, rijst, aardappelpuree.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Vegetarische goulash van paddenstoelen en linzen
						PT25M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Vegetarische goulash van paddenstoelen en linzen
De linzen zitten in deze "goulash" niet alleen voor de eiwitten maar ook om de goulash te binden.
            
            
					
									Recept van:
									Petra Wiggers
								
																
									Bereidingstijd:
									 25 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Hongarije
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Vegetarische goulash van paddenstoelen en linzen te bereiden
- Verhit de olie in een hapjespan of braadpan. Bak de ui en knoflook hierin glazig. Voeg de winterpeen, knolselderij en paprika hieraan toe en bak dit plm. 5 minuten al omscheppend mee. Bak het tomatenpuree ook even mee.
 - Voeg dan laurierblad, paprikapoeder(), karwijzaad, majoraan toe. Blus af met de rode wijn en laat dit wat inkoken tot er bijna niets meer over is.
 - Voeg dan de tomatenblokjes, de linzen, verkruimelde bouillontablet en 200 ml water hieraan toe. Breng alles zachtjes aan de kook. Zet een deksel op de pan en stoof de goulash ongeveer 45 minuten. Roer de stoofpot regelmatig door. Mocht het iets te dik worden, voeg dan wat water toe.
 - Stoof de laatste 15 minuten de in stukken gesneden shiitake mee. Proef !! en maak op smaak met peper, zout en een paar druppels worcestersaus.
 
                    