KookJij

Uiensoep

Een heerlijk uiensoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 6-8 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Libelle Wintersoep
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Uiensoep te bereiden

1. Stoof de uien in hete boter tot ze goudblond kleuren. Strooi de bloem erbij en schep om. Draai het vuur wat hoger tot ook de bloem goudblond kleurt. Schep voortdurend om.
2. Doe er de bouillon en het kruidentuiltje bij. Laat 15 minuten zacht koken met deksel. Neem het kruidentuiltje weg en hou een portie uiringen apart.
3. Mix de soep. Verwarm tot tegen de kook aan en breng op smaak met peper uit de molen en zout. Snij het stokbrood in sneetjes en rooster ze (in de toaster).
4. Verdeel de soep over vuurvaste kommetjes. Schep bij elke portie wat uiringen en bestrooi rijkelijk met gemalen kaas. Zet onder de hete grill, tot de kaas begint te smelten. Serveer met enkele sneetjes geroosterd stokbrood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst