KookJij

Tunesische Shakshuka met gehaktballetjes.

Shakshuka is een Oosters eenpansgerecht met gepocheerde eieren in een tomatensaus met ui en paprika. Een dergelijk gerecht maakte ik al met een Shakshuka , maar die was vegetarisch.De variatie van de kruiden geeft dit Makkelijke Maandag gerecht een geheel andere smaak.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Afrika
Keuken: Afrikaanse
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tunesische Shakshuka met gehaktballetjes. te bereiden

  1. Meng de 2 soorten gehakt met elkaar en breng op smaak met wat paprikapoeder , peper( en eventueel wat zout)
  2. Draai met vochtige handen 3 balletjes per persoon.
  3. Verhit de olie en bak de ui samen met de gehaktballetjes op middelhoge warmtebron circa 5 minuten.
  4. Voeg vervolgens de 2 soorten paprika toe en bak de paprika 5 minuten mee.
  5. Voeg de tomatenblokjes toe en 1 flinke tl paprikapoeder, roer alles goed door en breng op smaak met zout en peper.
  6. Maak 2 kuiltjes in de saus en breek in elk kuiltje een ei.
  7. Deksel op de pan en de saus 10-15 minuten zachtjes laten pruttelen , totdat de eieren gestold zijn.
  8. Proef aan de saus en voeg zo nodig nog peper en zout toe. Rooster de pitabroodjes of sneetjes brood in de broodrooster en serveer die bij het gerecht.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Een gerecht, dat het ook goed zal doen op de camping, slechts één pan en dát scheelt dan weer in de afwas.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst