KookJij

Torta di Santiago, Spaanse Amandeltaart met limoncello

De taart bevat geen boter of bloem, maar bestaat uit eieren, suiker, citroen en amandelmeel of gemalen amandelen. De taart is heerlijk smeuïg en ook de volgende dag(en) nog erg lekker. De oorspronkelijke taart is bestrooid met poedersuiker. Ik vond het leuk (en lekker) om de taart te garneren met geschaafde amandelen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: Kookboek
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Torta di Santiago, Spaanse Amandeltaart met limoncello te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  2. Klop de eieren met de suiker plm. 5 minuten. De eieren moeten lichter van kleur worden.
  3. Was de citroen en rasp het gele deel van de citroenschil. Voeg het citroenrasp en de limoncello toe aan de eiermassa.
  4. Meng het kaneelpoeder door het amandelmeel en spatel het amandelmeel door de eimassa.
    Vet de taartvorm in. Besuit dan met amandelmeel (of bloem) of gebruik bakpapier.
  5. Giet het beslag in de bakvormen bak de taart plm.40 tot 45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  6. Prik na 40 minuten in de taart met een satéprikker om te controleren of de
    taart droog is voordat je hem uit de oven haalt. (De satéprikker moet droog uit de taart komen).
  7. N.B. Controleer tussen het bakken door of de taart niet te bruin wordt. Is dat het geval, Dek dan de taart af met wat alufolie.
  8. Laat de taart minimal 15 tot 20 minuten afkoelen in de vorm.
  9. Bestrooi de taart met poedersuiker of strooi er - voordat de taart gebakken wordt - geschaafde amandelen overheen

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Volgende keer gebruik ik iets minder suiker, ik vond de taart iets te zoet.
Het reept van de amandeltaart komt oorspronkelijk uit Galicië, waar hij al sinds de
middeleeuwen gemaakt wordt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst