KookJij

Tomatensoep van verse tomaten

Een heerlijk tomatensoep van verse tomaten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: ? personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tomatensoep van verse tomaten te bereiden

Was de tomaten, snijd ze klein en kook ze met aanhangend vocht, kook tot er veel vocht is verdampt, je krijgt dan een wat dikkere soep.

Maak ondertussen het gehakt aan met de kruiden en het ei en draai er balletjes van.

Was en snijd de groenten klein.

Pureer met een staafmixer de tomaten en wrijf ze door de zeef (doe dit in de andere pan, hier wordt de soep verder gemaakt) zodat alle pitjes en velletjes in de zeef blijven.

Zet de tomatensap op een laag pitje, voeg de gehaktballetjes toe, verhit langzaam tot het kookpunt en voeg de groenten en het bouillonblokje toe.

Laat de soep zachtjes koken tot dat de groenten beetgaar zijn, voeg dan de vermicelli toe.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

truitje

truitje zegt:
Dank je wel, het is bij ook altijd een succes. Groetjes Gerda :p:p:p
danie

danie zegt:
De soep was heerlijk
:D
truitje

truitje zegt:
Water heb je inderdaad niet nodig doordat er uit de groente ook nog vocht vrij komt. Mocht het achteraf toch te dik zijn kan er altijd (heet) water aan toegevoegd worden. Ik heb het zo'n drie weken geleden ook weer gemaakt en het is en blijft een heerlijke soep.
Succes en eet smakelijk. Groetjes Gerda :p:p:p
danie

danie zegt:
Als ik het goed heb heb je hier geen extra water voor nodig?:? Ik ga hem morgen proberen lijkt me lekker.
liske

liske zegt:
Met een passe-vite krijg je de soep ook fijn, en bewaar je de heerlijke smaak en vezels van de pitjes en schil, waarin de meeste voedingsstoffen zitten!
slaatje

slaatje zegt:
Hallo Hans, gewoon een grote zeef, geen vergiet, een soort grote theezeef. Met de achterkant van een, niet te, grote pollepel, wrijf je de gekookte tomaten erdoor, de pitjes en velletjes blijven achter. Groetjes Gerda:p;)
hns

hns zegt:
Lijkt me lekker, ga ik proberen.
Appelmoes erdoor, ook leuk. Wat voor zeef gebruik je hiervoor?? Dank je, grt Hans:):)
slaatje

slaatje zegt:
Hallo Martha, dit heb ik echt nog nooit gehoord maar ik ga het een keer proberen. Ga toevallig deze week weer tomatensoep maken en dan probeer ik het. Moet de appelmoes een beetje meegekookt worden of is het een soort finishing touch? Groetjes Gerda ;):p
martha

martha zegt:
Iets appelmoes erdoor en hij is nog lekkerder (Chinees):p;)
slaatje

slaatje zegt:
Heeft u helemaal gelijk in maar ik prefereer de meegekookte vermicelli omdat je dan van die lekkere slurpvermicelli krijg. Een ieder kan het natuurlijk doen zo als hij/zij het lekker vindt.
Groetjes Gerda
;):p
L.Olde Hensken

L.Olde Hensken zegt:
De vermicelli apart koken.
Want de vermicelli geeft bij het koken een troebel water.Dus blijft de soep ook helder :p