KookJij

Tomaten gevuld met veldsla-kwarkmousse

Een heerlijk tomaten gevuld met veldsla-kwarkmousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Een heel oude Tip
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tomaten gevuld met veldsla-kwarkmousse te bereiden

Voorbereiden:
Van tomaten kapje afsnijden. Uithollen. Binnenkant bestrooien met zout en peper, omgekeerd op bord laten uitlekken.
In ruim kokend water gelatine 5 minuten weken.
Veldsla, helft van waterkers en 2 takjes kervel wassen.
Met keukenpapier goed droogdeppen. In mengbeker/blender/keukenmachine fijnhakken. Creme fraiche stijfkloppen. Veldsla-mengsel en kwark erdoor roeren. In steelpan halve eetl citroensap en 1 eetl water aan de kook brengen (dit gaat missch makkelijker in magnetron gezien kleine hoeveelheid). Gelatine goed uitknijpen en van vuur af in heet citroenwater oplossen. Door kwarkmengsel roeren. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. In spuitzak schappen. Tot gebruik in koelkast leggen.
Bereiden:
Op 4 bordjes 2 tomaten zetten. Kwarkmousse erin spuiten, garneren met toefjes kervel.

Mijn kookverhaal (Caroline Overman)

Weer een gevuld tomaatje voor de verzameling . . . .

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst