KookJij

Recept voor Tips: een ei pocheren

Een heerlijk tips: een ei pocheren recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: verschillende Belgische chefs
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Het lijkt eenvoudiger dan het is. Bedenk dat de gaartijd van een gepocheerd ei net dezelfde is als die van een zachtgekookt ei.
Zet vooraf een badje gezouten ijswater klaar. Gebruik ijsblokjes of een coolpak uit de diepvriezer.
Zorg voor een diepe goed gevulde kookpot water. Breng het water met flink wat witte azijn aan de kook en houd het heet, net onder het kookpunt.
De azijn zorgt voor het snel stollen van het eiwit. Doe geen zout in het water omdat zout het stollen van het eiwit tegenwerkt.
Breek het kakelverse ei recht uit de ijskast in een kommetje. Koud eiwit stolt gemakkelijker. Breng het water al roerend in beweging (draaikolk) giet met een vloeiende beweging het ei in het draaiende water. Laat 3 tot 4 minuutjes garen, naar gelang de grootte van het ei. Haal met een schuimspaan het ei uit het water en leg het dadelijk in het koude zoute bad. Zo voorkom je dat het verder gaart en het zout zal de zure bijsmaak van de azijn wegnemen. Om het gepocheerde ei opnieuw warm te maken, is het voldoende het even in warm water te leggen, laat niet meer koken.

Tips op een rijtje:
Hoe verser het ei hoe beter.
Gebruik goed wat azijn in het water.
Houd het kookwater draaiend en de temperatuur net onder het kookpunt.
Gebruik een koud ei.
Breek het ei vooraf in een klein kommetje.
Pocheer niet meer dan twee eieren tegelijk.
Stop het garen met een zout ijsbad.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

maart

maart zegt:


Dankzij deze tips is het mij voor het eerst gelukt een ei te pocheren !

Dank.
erna

erna zegt:
Goeie uitleg! Bedankt!