Recept
« Terug naar recepten
					
						Tikia
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Tikia
Een heerlijk tikia recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									20 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hapjes - Warm
- > Speciale gelegenheden - Oud & Nieuw
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											6
										
																			
								
																
									Herkomst:
									India
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									Indiase vriendin
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Tikia te bereiden
Fruit de ui precies gaar in 2-3 minuten in geklaarde boter.Voeg gehakt,erwtjes,koriander,pepertjes en peper toe.Bak 5 minuten door.Laat afkoelen en vermeng met aardappelpuree en zout.Maak 20-25 beignets.Verhit de olie in een koekenpan en doop de tikia's in het eimengsel.Bak ze goudbruin in 2-3 minuten per kant.Dien heet of koud op met chutney.
									 
                    





 
					
lies van weegberg zegt:
inplaats van erwtjes,mais gebruikt is ook erg lekker.Bedankt voor het recept.. succes met alles wat je doet. lies...!!!!