In de tajine koken is leuk en gemakkelijk en vooral ook gezond.
En staat ook nog eens  gezellig op de gasplaat.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Tajine met kip
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Tajine met kip
Een heerlijk tajine met kip recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									mia Elsjan
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Tajine
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											1
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Griekenland
								
																								
									Keuken:
									Balkan
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Tajine met kip te bereiden
  Kipfilets in stukken snijden en bakken.
Vervolgens een half gesnipperd ui en een teentje geperste knoflook mee bakken in de braadpan.
Overige ui en knoflook in tajine bakken met iets olijfolie
kruiden 2 min mee bakken.
Daarna kip, tomaten en de bouillon toevoegen en anderhalf uur laten sudderen.
Als laatste citroen, kikkererwten, rozijnen of 7 pruimen toevoegen.
Eventueel 6 aardappelen in vierden snijden en mee laten koken.
Serveren met brood of couscous.
										Vervolgens een half gesnipperd ui en een teentje geperste knoflook mee bakken in de braadpan.
Overige ui en knoflook in tajine bakken met iets olijfolie
kruiden 2 min mee bakken.
Daarna kip, tomaten en de bouillon toevoegen en anderhalf uur laten sudderen.
Als laatste citroen, kikkererwten, rozijnen of 7 pruimen toevoegen.
Eventueel 6 aardappelen in vierden snijden en mee laten koken.
Serveren met brood of couscous.
 
                    





 
					