KookJij

Surinaamse Pindasoep met Tomtom van zoete Bananen.

Een heerlijk surinaamse pindasoep met tomtom van zoete bananen. recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 8-10 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Suriname
Keuken: Amerikaanse
Bron: Harry Dokman [email protected]
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Surinaamse Pindasoep met Tomtom van zoete Bananen. te bereiden

Mix de Uien, Knoflook, Trassi, Ketoembar en fruit deze aan in de Soeppan, doe het Water er en de Bouillon blokjes er bij, zet het gas hoog, was de Kip en doe die ook in de pan en breng aan de kook, 10 minuutjes laten koken,dan op het laagste vuur, op smaak brengen met Peper en Zout doe er nu de Madame Jeanette bij en doe een deksel op de pan en laat de bouillon minstens 3 uur trekken, (het laagste pitje, de Madame Jeanette mag niet kapot koken, dan wordt de soep TE pikant). Als de bouillon klaar is verwijderd u de Madame Jeanette en maakt u de Kip schoon, lost u de pindakaas op in een pannetje met een beetje van de bouillon en doe dit in de grote pan kook de bouillon met de pindakaas op tot er geen schuim meer komt opdrijven, doe de kip er weer bij, snijd u de stengels van de Bleekselderij in stukjes kook de laatste 10 min mee met de soep. Als laatste voegt u de Taugé en wat fijngehakte selderij blaartjes toe. U kunt in plaats van selderij ook verse koriander gebruiken

Kook de Rijst.

Voor de Tomtom neemt uw een pannetje met deksel, doe hier in een bodempje water (1a2 milimeter) breng dit met een beetje zout aan de kook terwijl u de banaan in dunne plakjes toevoegt, laat het geheel even doorkoken +-1.1/2 minuut, een keer omscheppen ondertussen.
als de banaan gekookt is het water afgieten en met de garde een gladde brei maken

Mijn kookverhaal (harry dokman)

Pinda soep zou ik onder de groep maaltijdsoep plaatsen, de Soep wordt als volgt opgediend, op een soepbord een grote schep rijst, een schep Tomtom, en dan de soep erbij, de Madame Jeanette van de zaaddozen ontdaan wordt er los bij geserveerd, de zoete Tomtom combineert lekker met het pikante van de Madame Jeanette.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

W.Biermans

W.Biermans zegt:
Ik ga deze soep uitproberen.
peterg

peterg zegt:
Ik vind persoonlijk bladselderij op het laatste moment toegevoegd lekkerder dan bleekselderij.
Wat niet duidelijk is, is dat je de peper in een kommetje doet en een beetje soep erbij en dan de peper fijnstampen. En dan naar smaak een beetje van de pepersoep (masmas) in je bord doen. Bedoel je met banaan de bakbanaan want zo ken ik het. En dan gewoon in zijn geheel koken en fijnmaken/stampen, is stevig/stug.
Maar hoe je het ook maakt, het blijft een herlijke soep.
Oja, een stukje zoutvlees erbij geeft weer een heel andere smaak.