Niets is lekkerder dan een dik stuk suikerbrood met roomboter Mmmm!
Dit kregen wij vroeger als kind op zondag bij het ontbijt, echt heerlijk!!!
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Sukerbole- suikerbrood
						PT90M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Sukerbole- suikerbrood
Een heerlijk sukerbole- suikerbrood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									catharina van der meer
								
																
									Bereidingstijd:
									 90 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											12
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									http://www.jannekes.nl/fries/sukerbole.htm
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Sukerbole- suikerbrood te bereiden
  Verwarm de melk tot ± 30°C. Roer de suiker en de gist er door en laat 10 minuten staan. Zeef bloem en zout en voeg het gistmengsel, gembersiroop, gesmolten boter en bijna 1 losgeklopt ei toe (1 el achterhouden). Kneden totdat een soepel deeg ontstaat wat niet meer plakt. 45 Minuten laten rijzen (± 25-30°C) onder een vochtige doek. Het bakblik insmeren met boter en van binnen bestrooien met kristalsuiker. Het deeg heel even doorkneden en de greinsuiker met de kaneel door het deeg mengen. In het bakblik leggen en 30 minuten laten rijzen. Bestrijken met de rest van het ei en er kristalsuiker over strooien.Het brood 30-35 minuten bakken in een oven van 200°C (hetelucht 180°C).Geen greinsuiker? Strooi 150 gr suiker met de kaneel op een snijplank en druppel er ± 2 el water over: roer het in grove stukken en laat het een paar uurtjes drogen.
  
										
                    
Janneke zegt: