KookJij

Suikertaart

Een heerlijk suikertaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: www.weekend.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Suikertaart te bereiden

Roer de ingrediënten voor het gistdeeg onder elkaar en kneed tot een homogeen deeg. Laat 30 min. rusten. Rol het deeg uit tot 5 mm dikte. Strijk een ronde taartvorm in met boter en bekleed met het deeg.

Doe het vanillemerg en het ei bij de room en klop los. Giet op het deeg. Strooi de suiker er gelijkmatig over uit. Laat de taart zo 15 min. rusten. Verdeel de klontjes boter over de taart en bak in 25 min. gaar in een oven van 220 °C.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

svermaut

svermaut zegt:
Fijn Joerie, dat je nu niet alleen plezier hebt aan 't recept, maar ook aan je creatie.
Inventieve oplossing en SUPER TIP! TNX.
joeri

joeri zegt:
Ik vind het recept op zich zalig maar de taart komt ongemeen slecht uit de vorm en dan loopt een heel deel van de suiker weg. Dus los ik nu mijn suiker op in het mengsel van room en ei en dit gaat veel beter.:)
svermaut

svermaut zegt:
@beertje36, inderdaad de twee benamingen staan voor hetzelfde product, ook wel '(licht)bruine (riet)suiker' genaamd.
beertje36

beertje36 zegt:
Is cassonadesuiker hetzelfde als bruine basterdsuiker?? Zo niet waar kan je het dan kopen want ik heb er nog nooit van gehoord :( Maar het lijkt me wel de moeite om eens te maken :):)