Recept
« Terug naar recepten
					
						Stevige speltsoep met tomaat
						PT180M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Stevige speltsoep met tomaat
Een heerlijk stevige speltsoep met tomaat recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									L Broers
								
																
									Bereidingstijd:
									 180 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Soepen - met Groente
 - > Ontbijt & Lunch - Warm
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											2
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									24Kitchen
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Stevige speltsoep met tomaat te bereiden
 Week de spelt minimaal 2 uur in koud water. 
Hak de ui en bleekselderij fijn en fruit in de olijfolie zonder te kleuren. Voeg de tomaten met het sap toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat zonder deksel zo'n 20 minuten zachtjes pruttelen tot een dikke saus. Roer af en toe en druk de tomaten met een houten spatel klein. Voeg 500 ml water toe en breng de soep opnieuw aan de kook. Voeg de spelt zonder het weekvocht toe. Kook de spelt in 25-30 minuten zachtjes gaar. Breng de soep tegen het einde op smaak met zout en peper.
Schep de speltsoep in 4 kommen. Schenk aan tafel een dun straaltje olijfolie van goede kwaliteit op de soep.
Lekker met geschaafde belegen of oude geitenkaas en ovenvers speltbrood!
 
									Hak de ui en bleekselderij fijn en fruit in de olijfolie zonder te kleuren. Voeg de tomaten met het sap toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat zonder deksel zo'n 20 minuten zachtjes pruttelen tot een dikke saus. Roer af en toe en druk de tomaten met een houten spatel klein. Voeg 500 ml water toe en breng de soep opnieuw aan de kook. Voeg de spelt zonder het weekvocht toe. Kook de spelt in 25-30 minuten zachtjes gaar. Breng de soep tegen het einde op smaak met zout en peper.
Schep de speltsoep in 4 kommen. Schenk aan tafel een dun straaltje olijfolie van goede kwaliteit op de soep.
Lekker met geschaafde belegen of oude geitenkaas en ovenvers speltbrood!
                    