Recept
« Terug naar recepten
Spinaziekuipjes met gerookte zalm
PT25M
Spinaziekuipjes met gerookte zalm
Een heerlijk spinaziekuipjes met gerookte zalm recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spinaziekuipjes met gerookte zalm te bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd elk vel filodeeg in 4 vierkanten en verdeel die nog eens in 3. Bestrijk de velletjes met boter en verdeel ze over 8 holtes in een muffinblik (dus 3 velletjes per taartje). Bak 6 à 8 minuten in de oven en laat de bodempjes afkoelen.
Stoof de spinazie in een klontje boter en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Roer er dan de ricotta en de helft van de pijnboompitten door.
Verdeel de spinazie en de reepjes zalm over de taartbodempjes en werk af met de rest van de pijnboompitten. Serveer meteen.
Snijd elk vel filodeeg in 4 vierkanten en verdeel die nog eens in 3. Bestrijk de velletjes met boter en verdeel ze over 8 holtes in een muffinblik (dus 3 velletjes per taartje). Bak 6 à 8 minuten in de oven en laat de bodempjes afkoelen.
Stoof de spinazie in een klontje boter en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Roer er dan de ricotta en de helft van de pijnboompitten door.
Verdeel de spinazie en de reepjes zalm over de taartbodempjes en werk af met de rest van de pijnboompitten. Serveer meteen.