KookJij

Speculaasmousse

Een heerlijk speculaasmousse recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Speculaasmousse te bereiden

-Scheid de eieren en neem alleen de eigelen.
-Voeg daar de bruine suiker en de kandijsiroop aan toe.
-Meng alles goed tot één geheel en voeg een beetje kaneel aan toe.
-Breng de Alpro soya Drink aan de kook, voeg de speculaas toe en laat dit smelten.
-Doe de suiker en het eimengsel erbij en roer goed op het vuur gedurende 2 minuten.
-Week de gelatine blaadjes in koud water en voeg ze er aan toe.
-Zet het geheel in een koud waterbad, blijf roeren en laat het volledig koud worden.
-Klop ondertussen de eiwitten op, samen met de suiker.
-Voeg de Alpro soya yoghurt bij het eigeel en roer het mengsel goed tot het één geheel wordt.
-Meng dit mengsel door het eiwit, giet dit in kommetjes en laat opstijven in de ijskast.
-Kruimel voor het opdienen nog een beetje speculaas eroverheen en eventueel een blaadje verse munt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

laura

laura zegt:
Is het wel verstandig om het met eieren te doen? Groetjes laura.