Recept
« Terug naar recepten
					
						Spanakotyropitakia (Spinaziepasteitje met kaas)
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Spanakotyropitakia (Spinaziepasteitje met kaas)
Een heerlijk spanakotyropitakia (spinaziepasteitje met kaas) recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Warm
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											2
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Griekenland
								
																								
									Keuken:
									Balkan
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Spanakotyropitakia (Spinaziepasteitje met kaas) te bereiden
Bak de sjalotjes in de olie en voeg de goed gewassen en grofgesneden spinazie met wat zout en peper er aan toe, en laat het nog 10 minuten pruttelen.
Daarna voeg je de feta, de opgeklopte eieren en de nootmuskaat toe.
Snij 1 plakje bladerdeeg doormidden en vet ze met een in olie gedoopt kwastje in.
Doe een lepeltje vulling op het uiteinde van elk half plakje bladerdeeg en rol ze op. ( zorg dat de vulling er niet uitkomt )
Bak deze in ongeveer 35 minuten op 170 ºC.
Serveertip: voorgerecht voor 5-6 personen
									Daarna voeg je de feta, de opgeklopte eieren en de nootmuskaat toe.
Snij 1 plakje bladerdeeg doormidden en vet ze met een in olie gedoopt kwastje in.
Doe een lepeltje vulling op het uiteinde van elk half plakje bladerdeeg en rol ze op. ( zorg dat de vulling er niet uitkomt )
Bak deze in ongeveer 35 minuten op 170 ºC.
Serveertip: voorgerecht voor 5-6 personen
 
                    





 
					