KookJij

Spaghetti met scheermesschelpen, ( zie opm)

Een heerlijk spaghetti met scheermesschelpen, ( zie opm) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spaghetti met scheermesschelpen, ( zie opm) te bereiden

Spoel de scheermesschelpen onder de koude kraan. Hak de sjalotjes fijn en laat ze in een grote steelpan zweten in een halve eetlepel olijfolie. Voeg de schelpen toe en draai het vuur hoger. Giet er de wijn bij en leg het deksel strak op de pan. Schud de pan na 3 tot 4 minuten en kijk of de schelpen open zijn. De exacte kooktijd hangt af van de gebruikte soort. Neem zodra alle schelpen open zijn de pan van het vuur - ze worden taai door te lang koken.
Giet ze af in een vergiet boven een kom waarin u het sap opvangt. Neem het vlees uit de schelpen - laat er een paar heel ter garnering - en verwijder het kleine zakje gruis aan de onderkant van elk plomp schelpdier. Passeer het kooknat door een fijne zeef en laat het met de helft inkoken.
Kook de pasta al dente in ruim kokend, gezouten water. Giet hem af en doe hem terug in de pan. Verwarm in een andere pan de schelpdieren in het ingekookte kooknat en voeg de olie, gehakte peterselie, knoflook en chilipepers toe. Giet dit mengsel bij de pasta en schep alle losjes om. Controleer de smaak. Garneer elk bord met wat scheermesschelpen en dien onmiddellijk op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
marijkealm76:
Dat is natuurlijk nog beter verse spaghetti.
veel succes.:);)
m.v.g. Bert Allers
bertal

bertal zegt:
JM:
Leuke reactie:
Veel succes.:);)
m.v.g. Bert Allers
marijkealm76

marijkealm76 zegt:
Lijkt mij een overheerlijk gerecht, ga het zeker uitproberen.
Zal alleen wel verse spaghetti gebruiken is dit recept zeker waard.
Groetjes,
JM

JM zegt:
Cool, eindelijk een recept die bijzonder is, ga het zeker proberen:)