Recept
« Terug naar recepten
					
						Spaghetti met scheermesschelpen, ( zie opm)
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Spaghetti met scheermesschelpen, ( zie opm)
Een heerlijk spaghetti met scheermesschelpen, ( zie opm) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Bert Allers
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											2
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Italie
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Onbekend
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Spaghetti met scheermesschelpen, ( zie opm) te bereiden
  Spoel de scheermesschelpen onder de koude kraan. Hak de sjalotjes fijn en laat ze in een grote steelpan zweten in een halve eetlepel olijfolie. Voeg de schelpen toe en draai het vuur hoger. Giet er de wijn bij en leg het deksel strak op de pan. Schud de pan na 3 tot 4 minuten en kijk of de schelpen open zijn. De exacte kooktijd hangt af van de gebruikte soort. Neem zodra alle schelpen open zijn de pan van het vuur - ze worden taai door te lang koken. 
Giet ze af in een vergiet boven een kom waarin u het sap opvangt. Neem het vlees uit de schelpen - laat er een paar heel ter garnering - en verwijder het kleine zakje gruis aan de onderkant van elk plomp schelpdier. Passeer het kooknat door een fijne zeef en laat het met de helft inkoken.
Kook de pasta al dente in ruim kokend, gezouten water. Giet hem af en doe hem terug in de pan. Verwarm in een andere pan de schelpdieren in het ingekookte kooknat en voeg de olie, gehakte peterselie, knoflook en chilipepers toe. Giet dit mengsel bij de pasta en schep alle losjes om. Controleer de smaak. Garneer elk bord met wat scheermesschelpen en dien onmiddellijk op.
  
									Giet ze af in een vergiet boven een kom waarin u het sap opvangt. Neem het vlees uit de schelpen - laat er een paar heel ter garnering - en verwijder het kleine zakje gruis aan de onderkant van elk plomp schelpdier. Passeer het kooknat door een fijne zeef en laat het met de helft inkoken.
Kook de pasta al dente in ruim kokend, gezouten water. Giet hem af en doe hem terug in de pan. Verwarm in een andere pan de schelpdieren in het ingekookte kooknat en voeg de olie, gehakte peterselie, knoflook en chilipepers toe. Giet dit mengsel bij de pasta en schep alle losjes om. Controleer de smaak. Garneer elk bord met wat scheermesschelpen en dien onmiddellijk op.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
marijkealm76 zegt:
Zal alleen wel verse spaghetti gebruiken is dit recept zeker waard.
Groetjes,
                    
bertal zegt:
Dat is natuurlijk nog beter verse spaghetti.
veel succes.:);)
m.v.g. Bert Allers