KookJij

Soep van Groene Asperges

Een heerlijk soep van groene asperges recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Soep van Groene Asperges te bereiden

1).Houd 12 asperge -topjes apart voor de garnering.
2).De rest van de asperges ontdoen van het hout-gedeelte en snijden in 1 cm grote stukjes.
3).Bak de ui glazig in 3 eetlepels boter en doe dan de asperges en de knoflook er bij.
4).Al roerend de asperges met zeezout en veel vers gemalen zwarte peper verder voorbakken gedurende 10 minuten. Let op dat er geen aanzetting is in de pan.
5).Voeg de kippenbouillon toe en laat 20 minuten koken.
6).Onderwijl worden de achtergehouden aspergepunten al dente gegaard en apart gehouden.
7).In een keukenblender de soep homogeen pureren en terug in de pan doen en weer opkoken en op smaak brengen met zout peper en citroensap.
8).Roer dan de resterende boter door de soep en haal van het vuur af. (Overigens kun je deze stap overslaan!)
9).Roer nu snel de crême fraiche door de soep en verdeel de soep over de voorverwarmde kommen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Garneer met de overlangs gehalveerde asperge puntjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

gea

gea zegt:
Inderdaad gisteren deze soep gegeten. Hij was echt verrukkelijk en m'n gasten wilden bijna het bord schoonlikken:):):)
gea

gea zegt:
OK: ik weet welke soep ik maak met kerst:)Dank je wel!!!