Recept
« Terug naar recepten
					
						Slagroom bonbons
						PT150M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Slagroom bonbons
Een heerlijk slagroom bonbons recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Sascha ten Brink
								
																
									Bereidingstijd:
									 150 min
								
								
									Personen:
									16 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hapjes - Koud
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Anja & Kees - L. Lekker
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Slagroom bonbons te bereiden
 Breng de slagroom met het opengesneden vanillestokje en een snufje zout bijna aan de kook. 
Laat het dan 20 minuten op een kookplaatje intrekken.
Er komt een vel op maar die hoef je er tijdens het intrekken er niet af te halen, door het vel blijft de smaak beter behouden.
Haal na 20 minuten het slagroom van het plaatje af, schep het velletje eraf, en doe er dan de suiker bij.
Roer het mengsel tot de suiker geheel is opgelost.
Het mengsel moet nu tot kamertemperatuur afkoelen.
Klop met een mixer de roomboter, die op kamertemperatuur is, tot een glad mengsel, en voeg al mixend de slagroom erbij.
En dat kan leuk worden.
Als het schift is het mengsel te koud, en dan kan je het au bain-marie weer wat opwarmen.
Nu kan je stoppen met mixen en ga je verder met kloppen.
Als het mengsel te slap blijft zet je de schaal in ijskoud water.
Klop het op zodat het mengsel piekt.
Dan vul je een slagroomspuit met het mengsel en ga je er mooie hoopjes van spuiten op bakpapier.
Leg deze hoopjes zeker 3 kwartier in de vriezer.
Na 3 kwartier kan je de chocolade gaan smelten, au bain-marie.
Neem dan steeds een paar slagroomhoopjes te gelijk uit de vriezer en haal ze een voor een door de chocolade.
Echt niet te veel te gelijk uit de vriezer halen van de vullingen want het smelt best snel.
Laat de bonbons goed afkoelen.
Je kan ze bewaren in de koelkast, maar je kan ze ook invriezen.
									Laat het dan 20 minuten op een kookplaatje intrekken.
Er komt een vel op maar die hoef je er tijdens het intrekken er niet af te halen, door het vel blijft de smaak beter behouden.
Haal na 20 minuten het slagroom van het plaatje af, schep het velletje eraf, en doe er dan de suiker bij.
Roer het mengsel tot de suiker geheel is opgelost.
Het mengsel moet nu tot kamertemperatuur afkoelen.
Klop met een mixer de roomboter, die op kamertemperatuur is, tot een glad mengsel, en voeg al mixend de slagroom erbij.
En dat kan leuk worden.
Als het schift is het mengsel te koud, en dan kan je het au bain-marie weer wat opwarmen.
Nu kan je stoppen met mixen en ga je verder met kloppen.
Als het mengsel te slap blijft zet je de schaal in ijskoud water.
Klop het op zodat het mengsel piekt.
Dan vul je een slagroomspuit met het mengsel en ga je er mooie hoopjes van spuiten op bakpapier.
Leg deze hoopjes zeker 3 kwartier in de vriezer.
Na 3 kwartier kan je de chocolade gaan smelten, au bain-marie.
Neem dan steeds een paar slagroomhoopjes te gelijk uit de vriezer en haal ze een voor een door de chocolade.
Echt niet te veel te gelijk uit de vriezer halen van de vullingen want het smelt best snel.
Laat de bonbons goed afkoelen.
Je kan ze bewaren in de koelkast, maar je kan ze ook invriezen.
 
                    





 
					
wilma zegt: