KookJij

Shoarma van oesterzwammen en kip(dij)filet

Ik zag laatst een recept voorbij komen van oesterzwam shoarma en het leek me heerlijk. Maar omdat mijn man een echte vleeseter is heb ik bedacht dat een 50/50 shoarma ook best lekker zou zijn. De helft minder vlees is tenslotte ook een bewuste keuze. Bovendien hoef je je ook geen zorgen te maken dat er alleen maar een beetje sla en tomaatjes bij gegeten worden want in oesterzwammen zitten volop vitamines, mineralen en vezels. Ik heb de shoarmakruiden van Project gezond gemaakt, waarvan ik hier meteen ook de ingrediënten bij plaats. Natuurlijk kun je ook je eigen kruidenmengsel gebruiken. Tip: Bak de oesterzwammen in kleine porties zodat het vocht wat vrij komt goed kan verdampen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Shoarma van oesterzwammen en kip(dij)filet te bereiden

  1. Oesterzwammen scheuren en kip in smalle reepjes snijden. -  
  2. De oesterzwammen en kip in aparte pannen in een beetje olie aanbakken in de pan en bij allebei de helft van de kruiden toevoegen. -  
  3. Voeg het bij elkaar en laat het geheel nog enkele minuutjes samen bakken.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Pitabroodje en wat sla, tomaatjes en (rode) ui erbij met eventueel wat frietjes en klaar. Je kunt knoflooksaus (of een ander sausje) toevoegen maar het is eigenlijk niet eens nodig.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst