KookJij

Recept voor Salade met warme brie en frambozendressing

Een heerlijk salade met warme brie en frambozendressing recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: De Doordeweekse Keuken
Kan worden ingevroren: Nee

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor en bak hierin het stokbrood.
Scheur de botersla in stukken en was ze samen met de rucola. Verdeel over twee borden.
Verdeel de plakjes biet over de salade.
Snijd de brie horizontaal door midden en maal er wat verse peper overheen. Leg de brie de laatste twee minuten bij het stokbrood in de oven, ik gebruikte hiervoor een siliconen matje om het eventuele uitlopen op te vangen.
Klop ondertussen een dressing van de frambozenjam met de appelazijn en olie.
Schep de warme brie op de salade en verdeel de dressing erover. Garneer met de walnoten en serveer het met het knoflookstokbrood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jannie

Jannie zegt:
Dit is zo waanzinnig lekker, ik heb het al op zoveel manieren gemaakt, het maakt niet uit welke jam je gebruikt, aardbeien, bessen, kersen jam is ook goed, wel een "goedkope" jam pakken, want anders zitten er hele vruchten in. Ik maak er ook vaak Carpaccio van, dus dan de bieten in dunne plakken snijden, dit is echt een toppertje!!