KookJij

Rundvleessoep

Een heerlijk rundvleessoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rundvleessoep te bereiden

-de runderschenkel,soepvlees, laurierblaadjes en de bouillonblokjes in een grote soeppan met water opzetten
-als alles kookt het vuur zacht zetten, deksel op de pan en 2,5 uur laten trekken
-de runderschenkel eruit halen en het vlees ervan klein snijden en terug in de pan doen
-de wortel, knolselderij en ui in de pan doen en op half hoog vuur laten koken tot de groenten bijna gaar zijn (ongeveer 10 minuutjes)
-de aardappelblokjes erbij doen en na 5 minuten de gebroken spaghetti
-wanneer de spaghetti bijna gaar is de fijngesneden selderij erbij doen
-even proeven en afkruiden met flink peper en wat zout

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

lekker en perfekt voor je weerstand tegen griep,heb al jaren geen griep meer gehad en mn kids ook niet!(zie ook mn recept (soep van hele kip)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Tineke Buitenhuis

Tineke Buitenhuis zegt:
recept
apu

apu zegt:
Bedankt voor het compliment! Laat het smaken!:):)
Janine

Janine zegt:
Hallo!

Super lekker! Ik had vanochtend Runderschenkel gekocht, nog nooit gedaan en kwam via google bij dit recept:

Ik wist niet dat er een laurierblaadje in moest; heb ik extra nog op de slippertjes gehaald in de Jumbo :) IK heb net eventjes geproefd voor de groentes erin gingen: HEERLIJK!

NU zitten de groentes erin en ik ben benieuwd hoe hij over een uurtje of 2 smaakt :)

BEDANKT!:D
Th.Savelkouls

Th.Savelkouls zegt:
Er zit wat in wat je zegt, en ik ben er volledig mee akkoord.
In 'n gebonden soep geen probleem.
Maar in een heldere bouillon of soep is het toch een storende factor.
En is zeker niet presentabel.
Proficiat met jou grondige uitleg.
apu

apu zegt:
Zoals ook al beschreven in mijn recept van "soep van hele kip" ik zeef soep nooit, ik laat lekker alles erin, maak het al jaren zo en ik kan je zeggen, mijn kids en ik hebben al jaren geen griep meer gehad! Het werkt echt, 1x in de week een goeie pan soep, maar niks zeven of clarificeren.
apu

apu zegt:
Nee, ik maak hem al jaren zo, nooit klachten over gehad, sommige vetten moet je er niet uit halen, die hebben een gezonde functie in je lichaam, en die botten doe ik ook wel eens, is idd echt lekker, geeft net dat beetje extra eraan, maar die botten moet je dan wel eerst even in een oven van 180C laten bakken en dan met vocht en al in de pan doen!:):p
joep

joep zegt:
Doe je de soep niet eerst clarificeren?

Verder zou ik er nog 1 kg runderbotten in laten meetrekken. Die kosten €1,00/kg bij de slager.
Groeten
Joep