Recept
« Terug naar recepten
Rundsvlees op de manier van hazenpeper classique
PT30M
Rundsvlees op de manier van hazenpeper classique
Een heerlijk rundsvlees op de manier van hazenpeper classique recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan de Vries
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
afleiding van hazenpeper
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rundsvlees op de manier van hazenpeper classique te bereiden
: verwarm de oven voor op 220°C.
Bestrooi het vlees met zout en peper. Verwarm 100 gram boter in een ruime braadpan en bak hierin het vlees rondom
lichtbruin en bestuif het vlees met bloem. Voeg het spek en tomaten¬puree toe, bak even en giet de wijn erbij. Schep de ui, wortel en de laurierblaadjes waarin de kruidnagels gestoken zijn erdoor. Stoof het vlees zachtjes 2,5 uur met deksel op de pan. Schep het vlees uit de pan, en verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels. Doe het vlees terug in de pan met de kastanjechampignons, ontbijtkoek en stroop. Stoof nog zachtjes 20-30 minuten. Bestrooi het vlees met de peterselie en schep het in de pannetjes. Rol de sneetjes brood met een deegroller iets uit en bestrijk de bovenkant met
boter. Leg over elk pannetje of schaaltje een sneetje brood met de beboterde kant boven. Plak de randen met wat ei vast. Zet de potjes rundvlees in het midden van de oven tot het brood lichtbruin
Bestrooi het vlees met zout en peper. Verwarm 100 gram boter in een ruime braadpan en bak hierin het vlees rondom
lichtbruin en bestuif het vlees met bloem. Voeg het spek en tomaten¬puree toe, bak even en giet de wijn erbij. Schep de ui, wortel en de laurierblaadjes waarin de kruidnagels gestoken zijn erdoor. Stoof het vlees zachtjes 2,5 uur met deksel op de pan. Schep het vlees uit de pan, en verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels. Doe het vlees terug in de pan met de kastanjechampignons, ontbijtkoek en stroop. Stoof nog zachtjes 20-30 minuten. Bestrooi het vlees met de peterselie en schep het in de pannetjes. Rol de sneetjes brood met een deegroller iets uit en bestrijk de bovenkant met
boter. Leg over elk pannetje of schaaltje een sneetje brood met de beboterde kant boven. Plak de randen met wat ei vast. Zet de potjes rundvlees in het midden van de oven tot het brood lichtbruin