Recept
« Terug naar recepten
					
						Rosé gebakken duivenborst met spruiten (zie opm)
						PT90M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Rosé gebakken duivenborst met spruiten (zie opm)
Een heerlijk rosé gebakken duivenborst met spruiten (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Bert Allers
								
																
									Bereidingstijd:
									 90 min
								
								
									Personen:
									10 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Warm
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											6
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									kookclub
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Rosé gebakken duivenborst met spruiten (zie opm) te bereiden
  Bestrooi de duivenborsten met zout en peper en bak ze in hete boter bruin, ca 2 minuten aan elke kant.
Houd ze warm tot gebruik.
Portsaus:
Kook de rode port tot 1/3 in en voeg de wildfond toe.
Breng alles aan de kook en draai de vlam laag.
Bind de saus door beetje bij beetje de harde boter erdoor kloppen.
Pas op: als de saus boven het kookpunt komt verliest de saus de binding.
Stoofperen:
Breng alle ingrediënten samen aan de kook en laat de stoofperen op een laag vuur in ca 1,5 uur gaar stoven
  
									Houd ze warm tot gebruik.
Portsaus:
Kook de rode port tot 1/3 in en voeg de wildfond toe.
Breng alles aan de kook en draai de vlam laag.
Bind de saus door beetje bij beetje de harde boter erdoor kloppen.
Pas op: als de saus boven het kookpunt komt verliest de saus de binding.
Stoofperen:
Breng alle ingrediënten samen aan de kook en laat de stoofperen op een laag vuur in ca 1,5 uur gaar stoven
                    