Recept
« Terug naar recepten
					
						Romige saliesoep
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Romige saliesoep
Een heerlijk romige saliesoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Bert Allers
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									5 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Soepen - met Groente
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Eigen kookclub
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Romige saliesoep te bereiden
 Maak de paddestoelen schoon en snijd grotere exemplaren in stukjes.
Houd 15 blaadjes salie apart en hak de rest fijn.
Schil de knolselderij, snijd ze in kleine blokjes en kook ze met de helft van de fijngehakte salie gaar in de kippebouillon. ( ca 20 min ).
Pureer de soep, roer er de slagroom en de rest van de salie erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
Smelt ondertussen de boter en bak hierin de paddestoelen 3 min. omscheppend op een hoog vuur.
Bestrooi ze met zout en peper.
Verhit de olie in een kleine koekepan en bak hiern de salieblaadjes snel krokant.
Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Verdeel de soep over warme soepborden.
Schep de paddestoelen in het midden van het bord en leg op drie blaadjes krokante salie.
 
									Houd 15 blaadjes salie apart en hak de rest fijn.
Schil de knolselderij, snijd ze in kleine blokjes en kook ze met de helft van de fijngehakte salie gaar in de kippebouillon. ( ca 20 min ).
Pureer de soep, roer er de slagroom en de rest van de salie erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
Smelt ondertussen de boter en bak hierin de paddestoelen 3 min. omscheppend op een hoog vuur.
Bestrooi ze met zout en peper.
Verhit de olie in een kleine koekepan en bak hiern de salieblaadjes snel krokant.
Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Verdeel de soep over warme soepborden.
Schep de paddestoelen in het midden van het bord en leg op drie blaadjes krokante salie.
                    