KookJij

Rijstevlaai met appeltjes

Een heerlijk rijstevlaai met appeltjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rijstevlaai met appeltjes te bereiden

Kook de rijst met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij of knip intussen de appeltjes in stukjes en roer ze met de dl appeldiksap door de gare rijst. Laat afkoelen. Splits de eieren in dooiers en witten. Klop de dooiers licht en luchtig met de suiker en roer door de rijst. Klop de eiwitten stijf met het zout en spatel door de rijst. Verwarm de oven voor op 200 graden.Bekleed de ingevette vorm met het uitgerolde croissantdeeg. Schep de afgekoelde rijst in de vorm. Schil de appels, steek er met een appelboor de klokhuizen uit en snijd de halve appels in dunne plakjes. Verdeel de appelplakjes in cirkels over de rijst. Zet de vlaai 30 minuten in de voorwarmde oven. Bestrijk de appelpartjes dan met appeldiksap en zet de vlaai nog 10 minuten terug in de oven. Garneer de afgekoelde vlaai desgewenst met stijfgeslagen slagroom.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst