KookJij

Rijstbavarois met pruimen in wijnsaus

Een heerlijk rijstbavarois met pruimen in wijnsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rijstbavarois met pruimen in wijnsaus te bereiden

Verwarm de wijn, kaneel en pruimen zonder te koken 5 minuten. Schep de pruimen eruit en bind het vocht met aardappelmeel dat is aangelengd met 1 eetlepel pruimensap. Leg de pruimen weer in de saus. Kook de rijst in de melk waaraan het opengesneden vanillestokje is toegevoegd. Klop de eidooiers los met de vanillesuiker en roer ze de laatste 3 kookminuten door de rijst. Verwijder het vanillestokje. Week de gelatine in ruim koud water. Knijp de gelatine uit en los deze op in de warme rijst (niet koken!)
Bereiden:
Laat de rijst iets afkoelen en spatel de slagroom erdoor. Vet de vorm in met olie en schep de bavarois erin. Zet deze minstens 3 uur in de koelkast. Stort de rijstbavarois op een schaal en leg de pruimen eromheen.
Tip:
Voeg tijdens het koken van de rijst 1 theelepel sinaasappelrasp toe.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst