Recept
« Terug naar recepten
					
						Rijstbavarois met pruimen in wijnsaus
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Rijstbavarois met pruimen in wijnsaus
Een heerlijk rijstbavarois met pruimen in wijnsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Nagerechten - Koud
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											1
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									boodschappen.nl
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Rijstbavarois met pruimen in wijnsaus te bereiden
Verwarm de wijn, kaneel en pruimen zonder te koken 5 minuten. Schep de pruimen eruit en bind het vocht met aardappelmeel dat is aangelengd met 1 eetlepel pruimensap. Leg de pruimen weer in de saus. Kook de rijst in de melk waaraan het opengesneden vanillestokje is toegevoegd. Klop de eidooiers los met de vanillesuiker en roer ze de laatste 3 kookminuten door de rijst. Verwijder het vanillestokje. Week de gelatine in ruim koud water. Knijp de gelatine uit en los deze op in de warme rijst (niet koken!)
Bereiden:
Laat de rijst iets afkoelen en spatel de slagroom erdoor. Vet de vorm in met olie en schep de bavarois erin. Zet deze minstens 3 uur in de koelkast. Stort de rijstbavarois op een schaal en leg de pruimen eromheen.
Tip:
Voeg tijdens het koken van de rijst 1 theelepel sinaasappelrasp toe.
									Bereiden:
Laat de rijst iets afkoelen en spatel de slagroom erdoor. Vet de vorm in met olie en schep de bavarois erin. Zet deze minstens 3 uur in de koelkast. Stort de rijstbavarois op een schaal en leg de pruimen eromheen.
Tip:
Voeg tijdens het koken van de rijst 1 theelepel sinaasappelrasp toe.
                    