KookJij

Rijst met kersen

Een heerlijk rijst met kersen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: rijst om de wereld
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rijst met kersen te bereiden

Verwarm de oven voor op 150 graden. Kook de rijst in de melk gaar. Roer de kaneel door de warme rijst. Klop de eiwitten heel stijf met een mixer. Houd 2 eetlepels poedersuiker achter. Zeef de rest van de poedersuiker en klop dit deel voor deel door de eiwitten tot de massa gaat glanzen en pieken vormt. Verdeel de vlaaivulling over de bodem van een ovenschaal. Verdeel de warme rijst erover. Verdeel de stijfgeklopte eiwitten over de rijst en trek er met de bolle kant van een lepel pieken in. Bestrooi het eiwit met de achtergehouden poedersuiker. Zet de schotel in het midden van de oven. Bak het eiwitschuim in 20 minuten lichtbruin. Serveer direct.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst