Serveer ze als bijgerecht bij de warme maaltijd of als snack met een dotje
crème fraîche en wat bieslook. Of op een buffet.
Maak één proefkoekje, zodat je eventueel nog wat qua smaakmakers kunt
toevoegen.
Varieer met kruiden naar smaak. Ook als koude snack erg lekker.
Recept
« Terug naar recepten
Riefkuikskes mer den gans anges.......
PT30M
Riefkuikskes mer den gans anges.......
Riefkuikskes mer den gans anges staat voor : "Aardappelpannenkoekjes ,
maar dan helemaal anders. Een zelfbedachte versie op de bekende
reibekuchen , zoals onze Oosterburen plachten te zeggen.
Ik heb vooraf 2 koekjes gebakken om samen te proeven en dat was maar
goed ook. Er mocht meer smaak bij wat betreft zout . Bovendien heb ik er
nog wat meer pit ingebracht met een snuf chilipoeder en 2 tl uienpoeder en
nogmaals een "proefkoekje" gemaakt.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Riefkuikskes mer den gans anges....... te bereiden
- Werk de geraspte wortel en de geraspte aardappel door elkaar.
- Voeg het ei , de yoghurt, melk , alle kruiden, bakpoeder , rode peper en de bosui toe en roer goed door elkaar.
- Werk dan de bloem erdoor en kijk of je een mooi samenhangend geheel hebt. Voeg anders nog wat bloem toe.
- Verhit op matig vuur een flinke scheut olie. Leg met behulp van 2 lepels kleine hoopjes deeg in de pan en duw ze wat plat.
- Bak ze in enkele minuten goudbruin en krokant.
- Haal ze uit de pan en hou ze warm. Bak de andere koekjes totdat het "deeg " op is .
- Serveer ze als bijgerecht bij de warme maaltijd of als snack. Maak één proefkoekje, zodat je eventueel nog wat qua smaakmakers kunt toevoegen.