KookJij

Rabarber, hangop en champagnesabayon

Een heerlijk rabarber, hangop en champagnesabayon recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rabarber, hangop en champagnesabayon te bereiden

Breng de dessertwijn met sinaasappelsap aan de kook en reduceer.
Snij uit de rabarber ongeveer 40 dunne repen van 10 cm lang.
Snij de rest van de rabarber in stukjes.
Blancheer de repen in het gereduceerde vocht en laat ze uitlekken op een doek.
Voeg de stukjes rabarber, suiker, vanillestokje, steranijs en de jeneverbessen toe aan het gereduceerde vocht en kook dit tot moes.
Verwijder het vanillstokje, steranijs en de jeneverbessen en bindt indien nodig met wat aarappelmeel.
Laat de yoghurt in een theedoek uitlekken en hang deze op.
Voeg aan de hangop poedersuiker en limoenrasp toe.
Doe de eierdooiers met de champagne in een beslagkom.
Zet deze in een pan met heet water van ongeveer 80 graden C., niet laten koken.
Klop met een garde de dooiers en de champagne op tot een luchtige massa die als een lint van de garde loopt.
SERVEREN:
Maak op een groot bord een spiegeltje van rabarbermoes.
Smeer daarop met een lepel een laagje hangop met een kleinere diameter.
Bedruip dit met de sabayon.
Leg hierin de geblancheerde rabarberrepen.
Brand licht af met een créme bruléebrander.
Garneer met poedersuiker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst