KookJij

Recept voor Quorn empanadas

Een heerlijk quorn empanadas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: evyquorn.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding


Verwarm de oven voor op 180°C.
Voor het deeg: meng de bloem, het bakpoeder and het zout samen in een kom. Voeg vervolgens de boter en de bouillon toe zodat je fijne kruimels bekomt. Voeg net zoveel water toe totdat je een zacht deeg bekomt. Verpak in vershoudfolie en leg in de koelkast gedurende 30 minuten.
Voor de vulling: verwarm 1 eetlepel olijfolie in een grote braadpan. Bak de ajuin en de paprika tot ze zacht zijn. Voeg de Quorn Italiaanse stukjes, de gekruimelde groentebouillon en de look toe. Laat 2 minuten bakken. Voeg vervolgens de kruiden toe en laat gedurende 30 seconden doorkoken. Voeg de rode wijn toe en blijf roeren totdat het meeste van het vocht is verdampt. Kruid af naar smaak. Neem van het vuur, dek af en zet opzij om af te koelen.
Om de empanada te maken, rol de deeg uit op een met bloem besprenkelde oppervlakte tot een dun blad. Snijd 8 cirkels uit het deeg met een diameter van ongeveer 15cm.
Leg 1 eetlepel van de vulling op elk van de uitgesneden cirkels. Bestrooi met geraspte kaas. Smeer een beetje van het ei met een borstel op de randen en vouw toe. Maak bovenaan in de empanada een gat zodat de stoom kan ontsnappen. Besmeer de pasteitjes met het ei en plaats ze op een beboterde bakplaat.
Bak in de oven gedurende 20 minuten tot de empanadas goudbruin zijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst