KookJij

Provençaals Pastaovenschoteltje met witlof in de hoofdrol.

Na een zoektocht op het internet om wat inspiratie op te doen om witlof eens een geheel ander karakter te geven en om toch ook weer eens mijn vriend de oven in te schakelen, kwam ik een recept tegen waar ik wel wat mee kon en zo ontstond dit eigen gemakkelijke gerecht. Fijn om alvast voor te bereiden , de keuken op te ruimen en de oven straks zijn werk te laten doen. Wij vonden het een lekker , geslaagd gerecht.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Provençaals Pastaovenschoteltje met witlof in de hoofdrol. te bereiden

  1. Start met doorsnijden van de 3 witlof struikjes en verwijder de kern.
  2. Steek 1 of 2 prikkers door de witlof helften om te voorkomen dat ze los gaan tijdens het kookproces.
  3. Kook de witlof 5 minuten voor in het halve kippenbouillonblokje , haal ze met een schuimspaan uit het kookvocht en laat ze uitlekken in een vergiet.
  4. Kook de pasta in dit kooknat gaar volgens de beschrijving op de verpakking.
  5. Afgieten en laten uitlekken.
  6. Ondertussen heb je in 1 theelepeltje olie alvast het gesnipperde sjalotje en de knoflook circa 4 minuutjes aangebakken.
  7. Vis de gepelde tomaten uit het blik en snij ze kleiner.
  8. Roer ze samen met de ui en knoflook , de Provençaalse kruiden en wat gemalen peper en ( zout) door de fusilli en verdeel dit geheel over de ovenschaal ( tjes)
  9. Inmiddels is het witlof voldoende uitgelekt en afgekoeld om verder te verwerken.
  10. Verwijder de stokjes en wikkel om elke helft witlof een plak Parmaham.
  11. Leg er de plakjes mozzarella op, bestrooi met een weinig kaas en schuif voor 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Variatie het witlof omwikkelen met katenspek.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst