KookJij

Poulet Vallée d’Auge

Een heerlijk poulet vallée d’auge recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Franse kookavond Citroen DS club
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Poulet Vallée d’Auge te bereiden

Champignons schoonvegen en in plakjes snijden. Appels schillen en in stukjes snijden. In een kom met water en citroensap leggen om verkleuring te voorkomen. Drumsticks schoonmaken en met zout en peper inwrijven. In de braadslee op gasfornuis boter verwarmen. De oven voorverwarmen op 200°C. Drumsticks in ca. 7 minuten om en om bruin bakken. Braadslee van vuur halen. De champignons, appel, cider, calvados, laurier, tijm en kippenbouillon toevoegen.
Braadslee in het midden van de oven plaatsen en in ca. 30 minuten gaar laten worden. Drumsticks op bord, samen met garnering en een beetje crème fraîche over de drumsticks laten lopen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst