KookJij

Portugese amandelkoekjes

Een heerlijk portugese amandelkoekjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Portugal
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Portugese amandelkoekjes te bereiden

Maal de amandelen in een keukenmachine fijn.Klop de eiwitten stijf en voeg de bloem en de suiker toe.Begin met roeren en ga daarna kneden.Vorm hiervan een rol met een doorsnede van 4 cm.Snijd deze met een dun en scherp mes in plakjes van 1 cm.dik en leg deze op een beboterde bakplaat.Schuif deze in een voorverwarmde oven van 175C.en bak de koekjes in circa 15 min.gaar en lichtbruin.Haal ze meteen met een pannenkoekenmes van de plaat en laat ze op een rooster afkoelen.Bestrooi ze met poedersuiker wanneer ze nog warm zijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

iris

iris zegt:
Ben ze nu aan het bakken maar bij mij zijn ze na 25 min. Nog steeds niet helemaal hard...
Luc Valeton

Luc Valeton zegt:
Het recept geeft niet aan wanneer de amandelen er bij moeten! Ik snap Jelle's opmerking: het deeg wordt niet kneedbaar. Misschien lukt dat wel als je de amandelen helemaal tot poeder maalt. Dat heeft niet mijn voorkeur. Ik heb de grof gemalen amandelen door het deeg geroerd en er bergjes van op de bakplaat gemaakt. Lekker wordt het natuurlijk wel met deze ingredienten.
joost

joost zegt:
mmmm lekker hoor:p:p
sanneke

sanneke zegt:
Mmm! Héérlijke koekjes!:p
Faalaaip

Faalaaip zegt:
Geeft ongeveer 24 koekjes van 4 cm diameter. Heel lekker en super eenvoudig.:o:D
jelle

jelle zegt:
het deeg plakt te veel,hierdoor word het niet vast. Hoe kan dat? gr anoniem :D
naomiteca

naomiteca zegt:
ik vind dit een geweldige recept