KookJij

Polonaise

Een polonaise is een bak of een schaal van merengue gevuld met ijs, room, of vruchten. Je kunt uitgesproken smaken gebruiken maar meestal is een polonaise erg zoet.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Polonaise te bereiden

Zet de suikerthermometer in een kan met heet water. Begin met het maken van het kookschuim. Breng hiervoor 450 gram suiker samen met 1,75 deciliter water aan de kook. Plaats als het water kookt de suikerthermometer in de pan. Begin op dit moment tevens met het opkloppen van het eiwit. Klop in een vetvrije kom met vetvrije gardes het eiwit eerst op volume en voeg vervolgens al kloppend geleidelijk de rest van de suiker en vanillesuiker toe. Als de suikersiroop op 96°R(eaumur) is gekomen schenk die dan in een dunne straal en langzaam kloppend bij het eiwit. Zet de thermometer weer in de kan heet water, zodat de suiker niet kan aankoeken. Na het doordraaien is het kookschuim gereed voor verwerking.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 125°C.
Bedek een bakplaat met bakpapier. Doe het schuim over in een spuitzak met een gladde spuitmond van ca 1 cm doorsnede. Spuit voor de kleine polonaises acht plakjes van zeven cm. of voor een grote polonaise een plak van 20 cm. Spuit er tweemaal zoveel ringen bij als plakjes. Bewaar de rest van het schuim met een plastic doek erover. Bak het schuim in de voorverwarmde oven in ca. 60 minuten af. Rooster de geschaafde amandelen goudbruin in een droge koekenpan. Zet de oven terug naar 100°C
Na het bakken ontstaat een polonaise door op de plakjes twee ringen vast te zetten met behulp van wat achtergehouden schuim. Maak de buitenkant glad met wat schuim en druk de amandelen in het zachte schuim. laat de polonaise nadrogen in de voorverwarmde oven tot ze volkomen droog zijn.

Serveren:
Vul de polonaises met vruchten, slagroom of eventueel ijs met vruchten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Nadine, zo te lezen volgens Anna ben jij een kei in taarten bakken, kijk uit naar jouw taartjes. :-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Leuke aflevering was dat, wij hebben die ook gezien. Dat is wel wat voor jou, Nadine, jij bent de ópper-taartenbakster!
Nadine

Nadine zegt:
Leuk het maken van een polonaise was laatst een opdracht in het televiesieprogramma Heel Holland Bakt. Ik had er nog nooit van gehoord, het maken van een polonaise lijkt me nog wel een uitdaging..