KookJij

Pizza Dolce

Een heerlijk pizza dolce recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 85 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pizza's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Life & Cooking
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pizza Dolce te bereiden

Hak de pijnboompitjes grof. Meng de gist, zout, kaneel, anijszaad en citroenrasp door de bloem. Maak een kuiltje in de bloem en doe hier de eierdooier en olijfolie in. Voeg 0,75 deciliter water en de rum toe en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt 1 uur rijzen op een warme plaats, tot het deeg in volume verdubbeld is. Verwarm de oven voor op 220 graden. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een ronde lap van 30 centimeter doorsnede. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrooi die met polenta. Leg de pizza op de polenta en druk enigzins aan. Bestrijk de pizza met gesmolten boter en bestrooi met de suiker. Bak de pizza in 15 minuten goudbruin en gaar. Bestrijk de pizza royaal met de mascarpone en beleg met het fruit.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

cindyvanbrakel

cindyvanbrakel zegt:
Wel apart . :)