Recept
« Terug naar recepten
					
						Pittige witloofsoep
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Pittige witloofsoep
Een heerlijk pittige witloofsoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Erwin Elens
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Soepen - met Groente
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									lekker van bij ons
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Pittige witloofsoep te bereiden
Spoel het witloof en snij het fijn. Laat 50 g boter smelten in een pan en voeg de ui toe. Laat even stoven. Voeg dan het witloof toe en laat 10 minuten sudderen. Kruid met peper en zout.
Giet er de wijn bij, laat even verdampen en voeg dan 650 ml melk, de kippenbouillon en de laurierblaadjes toe. Breng aan de kook. Meng de bloem met de resterende melk en het currypoeder en voeg bij de soep. Roer goed.
Kook 25 minuten op een middelmatig vuur.
Werk af met de gemalen parmezaan en de rest van de boter.
									Giet er de wijn bij, laat even verdampen en voeg dan 650 ml melk, de kippenbouillon en de laurierblaadjes toe. Breng aan de kook. Meng de bloem met de resterende melk en het currypoeder en voeg bij de soep. Roer goed.
Kook 25 minuten op een middelmatig vuur.
Werk af met de gemalen parmezaan en de rest van de boter.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Jeannine Van Immerseel zegt:
Dank je om dit lekker recept te willen delen.
Jenny Camps zegt:
Dank je wel voor dit heerlijke voorgerecht!!! :)
Erwin Elens zegt:
Groetjes, Erwin.
Jenny zegt:
Soms zit ik in tijdnood....!!!
Alvast bedankt en warme groet :}
Martine De Clercq zegt:
De pittige witloofsoep is meer als een ster waard, heb de muis te vroeg los gelaten.
Sorry
                    
Erwin Elens zegt: