KookJij

Pittige tomaten-bonensoep met avocado-topping

Ik kwam het recept van deze soep tegen op internet. Een soep met hele andere ingrediënten dan ik was gewend en kende. We vonden de soep heerlijk. In tegenstelling tot de in het recept genoemde topping van mango en avocado heb ik alleen avocado gebruikt. Volgende keer gebruik ik zeker ook de mango die de soep zeker nog lekkerder zal maken door het zoete van de mango.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Mexico
Keuken: Amerikaanse
Bron: Essen&Trinken (iets aangepast recept)
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittige tomaten-bonensoep met avocado-topping te bereiden

  1. Olie verhitten in de pan. Ui en knoflook hierin glazig bakken. Tomaten en 1 1/2 dl water hieraan toevoegen. Paprikapoeder toevoegen. Alles aan de kook brengen en plm. 10 minuten zachtjes laten koken.
  2. Voor de topping avocado schillen. Pit verwijderen en in kleine blokjes snijden.
  3. Avocado mengen met de overgebleven uisnippers en 3 eetlepels limoensap of citroensap. Bieslook erdoor mengen. Op smaak maken met zout en peper. Soep met staafmixer pureren.
  4. Kidneybonen uitlekker in vergiet. Afspoelen en toevoegen aan de soep. Soep weer aan de kook brengen. Op smaak maken met peper, zout en honing of suiker. Eventueel wat chilisaus erdoor roeren.
  5. Soep met de avocado-topping serveren.Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Avocado-topping pas kort voor het serveren op de soep doen. Eventueel apart serveren. Nog lekkerder is de avocado mengen met blokjes mango en dan als topping serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst