KookJij

Recept voor Pittige jam van pompoen en abrikoos

Een heerlijk pittige jam van pompoen en abrikoos recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: geen idee personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Laat de abrikozen een nacht weken. Schil de pompoen, ontdoe van pitten en snij in dobbelstenen. Laat de abrikozen uitlekken en snij in dobbelstenen.
Doe pompoen, abrikozen en suiker samen met het citroen- en sinaasappelsap in een grote pan.
Snij de vanillestokken overlangs door en voeg ze toe. Laat alles 40 min. pruttelen op een zacht vuur en roer regelmatig.
Verwijder de vanillestokken en doe de jam in schoongemaakte glazen potten. Laat afkoelen en sluit hermetisch.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bengel6300

bengel6300 zegt:
Een goede morgen!!! Dat ziet eruit als een lekker recept voor confituur. Als er weer pompoenen zijn, ga het eens proberen. Ik steek het recept in mijn mapje:D