Recept
« Terug naar recepten
					
						Pittige jam van pompoen en abrikoos
						PT50M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Pittige jam van pompoen en abrikoos
Een heerlijk pittige jam van pompoen en abrikoos recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									erna vanderhaeghen
								
																
									Bereidingstijd:
									 50 min
								
								
									Personen:
									geen idee personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									weekend.knack.be
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Pittige jam van pompoen en abrikoos te bereiden
    Laat de abrikozen een nacht weken. Schil de pompoen, ontdoe van pitten en snij in dobbelstenen. Laat de abrikozen uitlekken en snij in dobbelstenen.
Doe pompoen, abrikozen en suiker samen met het citroen- en sinaasappelsap in een grote pan.
Snij de vanillestokken overlangs door en voeg ze toe. Laat alles 40 min. pruttelen op een zacht vuur en roer regelmatig.
Verwijder de vanillestokken en doe de jam in schoongemaakte glazen potten. Laat afkoelen en sluit hermetisch.
									Doe pompoen, abrikozen en suiker samen met het citroen- en sinaasappelsap in een grote pan.
Snij de vanillestokken overlangs door en voeg ze toe. Laat alles 40 min. pruttelen op een zacht vuur en roer regelmatig.
Verwijder de vanillestokken en doe de jam in schoongemaakte glazen potten. Laat afkoelen en sluit hermetisch.
 
                    




 
					
bengel6300 zegt: