KookJij

Pikantzure garnalensoep

Een heerlijk pikantzure garnalensoep recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pikantzure garnalensoep te bereiden

1. Bouillon aan de kook brengen.
2. Citroengraswortel, limoen, djeroek poeroet-blaadjes en chilipeper toevoegen.
3. 5 minuten zachtjes laten koken.
4. Bouillon zeven.
5. Garnalen pellen; staarten laten zitten
6. Verwijder het zwarte darmkanaal uit de garnalen, door een snede in de rug te maken (in de lengte)
7. Garnalen, inktvis en vissaus aan de bouillon toevoegen.
8. 4 minuutjes laten koken.
9. Met het lente-uitje en koriander garneren

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Virginia

Virginia zegt:
Dit is een Thaise soep en heet "Tom Yam Koong". En idd erg lekker, maar dan zonder pijlinktvis. Je kunt er ook evt kokosmelk aan toevoegen en/of kleine stukjes kipfilet.
Dan heb je meerdere variaties op de zelfde soep en allemaal erg lekker.........