KookJij

Peren-rijsttoetje

Een heerlijk peren-rijsttoetje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Nagerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kookschrift
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Peren-rijsttoetje te bereiden

☻ kook de rijst met 500 ml water
☻ zodra er putjes in de rijst komen, de kokosmelk toevoegen
☻ 75 gram suiker meteen erbij
☻goed doormengen
☻laat het 5 min. garen (vuur uit)
☻schil de peer, snijd het in dunne plakken
☻smelt het klontje boter in een pan
☻ doe de rest v.d.suiker erbij en de plakjes peer en bak ze tot de suiker karameliseert; meteen vuur uit
☻ doe de rijst in de schaaltjes of in de grote schaal en leg er de plakjes peer op

Mijn kookverhaal (Barbara Metz-Saffrie)

Op een koude zomerdag doet zo'n toetje het wel goed; in de winter slaat het óók aan, hoor!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst