Recept
« Terug naar recepten
Peren-rijsttoetje
PT20M
Peren-rijsttoetje
Een heerlijk peren-rijsttoetje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookschrift
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Peren-rijsttoetje te bereiden
☻ kook de rijst met 500 ml water
☻ zodra er putjes in de rijst komen, de kokosmelk toevoegen
☻ 75 gram suiker meteen erbij
☻goed doormengen
☻laat het 5 min. garen (vuur uit)
☻schil de peer, snijd het in dunne plakken
☻smelt het klontje boter in een pan
☻ doe de rest v.d.suiker erbij en de plakjes peer en bak ze tot de suiker karameliseert; meteen vuur uit
☻ doe de rijst in de schaaltjes of in de grote schaal en leg er de plakjes peer op
☻ zodra er putjes in de rijst komen, de kokosmelk toevoegen
☻ 75 gram suiker meteen erbij
☻goed doormengen
☻laat het 5 min. garen (vuur uit)
☻schil de peer, snijd het in dunne plakken
☻smelt het klontje boter in een pan
☻ doe de rest v.d.suiker erbij en de plakjes peer en bak ze tot de suiker karameliseert; meteen vuur uit
☻ doe de rijst in de schaaltjes of in de grote schaal en leg er de plakjes peer op
Mijn kookverhaal (Barbara Metz)
Op een koude zomerdag doet zo'n toetje het wel goed; in de winter slaat het óók aan, hoor!