Recept
« Terug naar recepten
					
						Pasta Extra-Carbonara
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Pasta Extra-Carbonara
Pasta Carbonara is ook één van de Italiaanse klassiekers, waarvan er talloze varieteiten in omloop zijn. Hier is dan weer een andere.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hapjes - Warm
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Snacks - Warm
- > Voorgerechten - Warm
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Italie
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Pasta Extra-Carbonara te bereiden
- Begin met de guanciale of pancetta blokjes op een matig vuur uit te bakken. Zodra het spek begint te kleuren, van het vuur halen en op een zeef storten. Vang het vet op en bewaar en zet de blokjes spek even apert.
- Kluts de eieren (dooiers en ei) goed door elkaar en werk de blokjes spek er door en het zout en de 3 cc zwarte peper en vervolgens de uitgeperste knoflook. Doe dat in een grote kom of anti-aanbakpan.
- Kook nu de pasta al dente volgens de voorschriften en giet de pasta af door een zeef met reservering van 150 cc kookwater voor eventuaeliteiten.
- Stort dan de pasta door het eiermengsel en werk goed door elkaar. Werk zo snel mogelijk de helft van de kaas er door en gebruik zonodig wat van het gereserveerde kookwater.
- Werk dan kleur voor kleur de peperkorrels door de pasta.
- Verdeel over de borden.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink er een houtgerijpte witte wijn bij.
									Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
 
									Jan A van der Hoeden zegt:
Je mag de peperkorrels er geheel in doen, je mag ze ook eerst een beetje kneuzen. Mijn vrouw kneust de witte en de zwarte en laat de roze en de groene heel.
Jan A.
 
                    





 
					
Lies Melein zegt: